Kezdőlap | »

Az autóklíma beszerelés utólag sem elképzelhetetlen

Autóklíma beszerelése megköveteli a szakértelmet, így semmiképpen se kezdjünk bele saját magunk, mindig hívjunk szakembert. Ahhoz, hogy problémamentesen tudjon működni fontos tudni, hogy a csatlakozókat a megfelelő helyekre kell illeszteni. Az új autók többsége klímával együtt kerül eladásra, ám egy régebbi típusú autónál szükségszerűvé válik annak beszerelése.

Az autóklíma beszerelés utólag sem elképzelhetetlen, a modern technikai megoldásoknak köszönhetően minimális bontási munkálatok mellett meg lehet oldani a klíma beszerelését. Külső és belső tér felől egyaránt oda kell figyelni arra, hogyan is történik a klímakészülék szerelése. Az autóklíma beszerelés utólag nem kerül sokba, ha a megfelelő szakembert keressük fel.

Ha bekerült az új klímaberendezés, akkor annak rendszeres karbantartására is figyelni kell. A tisztítás és feltöltés mellett az olajszint és a hűtőközeg ellenőrzésére is sort kell keríteni. Ma már olyan modern autóklímák között tudunk válogatni, amelyek minőségileg, teljesítményileg és élettartamilag is felveszik a versenyt a gyárilag beépített készülékekkel. Léteznek olyan tényezők, amelyek drágítani fogják az autóklíma beszerelését utólag.

Ezekre mindig oda kell figyelni. Ha nem rendeltetésszerűen kezdjük el használni, akkor az további problémákat tud okozni. A klímakészülék használata csökkenti a motor teljesítményét. Ha nem akadálymentesen távozik a kondenzvíz, akkor az további problémákat tud okozni. A klímát nemcsak nyáron, hanem télen is kapcsoljuk be. Így elkerülhető, hogy a hűtőközegben lévő olaj ne száradjon ki.

Hozzászólások

Írta Németh Jankó ekkor: 2017.03.27

Én egy Citroen Jumper 2,2 HDI 2006-os dobozosba szeretnék utólagosan Klímát beszereltetni , milyen esélyekkel indulhatnék neki ennek a elképzelésnek megfelelő szakember segítségével , és persze milyen bekerülési költséggel járna egy ilyen beavatkozás KB ??
Előre is köszi az információkat !!
Üdv N.J.

Írta zoltan ekkor: 2017.09.29

fiat ducato 2.8 jtd , lakoautoba szeretnek utolag /muszerfalba/ klimat, ajanlatok, otletek??

koszonom

Írta Berényi András ekkor: 2017.10.17

2010 évjáratú Fiat Ducató ba 160 LE szeretnék utólag klímát szereltetni lehetséges-e. Kb mennyibe kerül. Berényi András 06203471500

Írta Gweny ekkor: 2019.01.06

Sziasztok!

Egy Lada 2105 1.3mas benzin/gázos autóba szeretnék klímát, tudtok nekem árat mondani?

Írta Farkas István ekkor: 2019.02.23

Helló!

Egy Fiat Tipoba szeretnék klímát tetetni! Hozzávetőlegesen mennyibe fájna ez?
Az autó 1995-ös gyártású!

Köszönettel: Farkas István

Írta Nikol ekkor: 2019.02.27

Sziasztok egy 2010 Fiat 500 ba szeretnék klímát beszereltetni, (már. 26-apr.14.ig) vállalatok? ha igen mennyibe kerülne? Köszönettel Végh Nikolett

Írta Péter J. ekkor: 2019.03.02

Üdvözletem.
Éegy Hyundai ix35 1.6 benzinesbe, 2014 évjáratba szeretnék beszereltetni klímát, ha ebben tudna segíteni megköszönném.
Tel.:06703181278

Köszönöm segítségét előre is.

Írta Zakariás Tamás ekkor: 2019.04.26

Sziasztok!
VW T5 – be szeretnék klímát beépíttetni. Milyen feltételekkel lehetséges?

Köszönöm

Írta Bodrogi Róbert ekkor: 2019.05.06

Jó napot! Egy 2003-as Ford focusba szeretnék klímát beszereltetni! Érdeklődnék, hogy mennyibe kerülne? Köszönöm a választ!

Írta Gábor László ekkor: 2019.05.22

Szeretnék érdeklődni, hogy egy Chevrolet Aveo 1,2-es benzines /2008 évjáratú/ autómba hol lehetne klímát beszereltetni, mivel gyárilag nem volt benne.
Érdekel bontott vagy gyári új, melyik mennyibe kerülne beszereléssel együtt?
Köszönöm.
Gábor László

 

Szóljon hozzá!

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.