« | Kezdőlap | »

A klíma beszerelés autóba szakember segítségével

Az autóklíma beszerelését mindig bízzuk szakemberre, és mielőtt belevágnánk, mindig az autónk típusának megfelelően válasszuk ki a klímát. Két részre kell bontani a klíma szerelését, hiszen a belső és a külső térben lévő szerelés igen komoly szakmai tudást igénylő munka.

A klíma beszerelés autóba első körben a beltérben kezdődik. Mindig szabaddá kell tenni azt a helyet, ahová a klímakészülék kerül be. Ideiglenesen meg kell bontani a műszerfalat. Itt ellenőrizni kell, hogy az autó alkatrészei kompatibilisek-e a klíma részeivel.

Természetesen külön figyelmet kell fordítani arra, hogy a kondenzvizet kivezető cső ne legyen megtörve, és a rezgő alkatrészek ne érjenek össze. A klíma beszerelését követően minden kibontott rész visszakerül a helyére. Jó helyre kell tenni a belső elpárologtató készülékét és a kábelkötegeket.

Vannak olyan autótípusok, ahol kiszerelésre kerül a belső fűtés. Ebben az esetben a fűtőegység háta mögé kerül a klíma. A klíma beszerelés autóba így félig meg is történt, már csak a külső térben kell dolgozni. Ebben az esetben le kell venni az autó lámpáit, lökhárítóját. Szabaddá kell tenni a kondenzvizet kivezető cső helyét

. Itt fontos, hogy a cső jól fel legyen rögzítve. Ide kerül a kompresszor is. Ha ez is felkerült, akkor a két egységet egybe kell kötni. Ha ez kész, akkor le kell ellenőrizni a készülék tömítettségét, nyomását is szabályozni kell. A klíma beszerelés autóba ezzel meg is történt, máris be lehet kapcsolni a készülék és azonnal igénybe lehet venni szolgáltatásait.

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.