A klíma beszerelés autóba szakember segítségével

Az autóklíma beszerelését mindig bízzuk szakemberre, és mielőtt belevágnánk, mindig az autónk típusának megfelelően válasszuk ki a klímát. Két részre kell bontani a klíma szerelését, hiszen a belső és a külső térben lévő szerelés igen komoly szakmai tudást igénylő munka.

A klíma beszerelés autóba első körben a beltérben kezdődik. Mindig szabaddá kell tenni azt a helyet, ahová a klímakészülék kerül be. Ideiglenesen meg kell bontani a műszerfalat. Itt ellenőrizni kell, hogy az autó alkatrészei kompatibilisek-e a klíma részeivel.

Természetesen külön figyelmet kell fordítani arra, hogy a kondenzvizet kivezető cső ne legyen megtörve, és a rezgő alkatrészek ne érjenek össze. A klíma beszerelését követően minden kibontott rész visszakerül a helyére. Jó helyre kell tenni a belső elpárologtató készülékét és a kábelkötegeket.

 

Vannak olyan autótípusok, ahol kiszerelésre kerül a belső fűtés. Ebben az esetben a fűtőegység háta mögé kerül a klíma. A klíma beszerelés autóba így félig meg is történt, már csak a külső térben kell dolgozni. Ebben az esetben le kell venni az autó lámpáit, lökhárítóját. Szabaddá kell tenni a kondenzvizet kivezető cső helyét

. Itt fontos, hogy a cső jól fel legyen rögzítve. Ide kerül a kompresszor is. Ha ez is felkerült, akkor a két egységet egybe kell kötni. Ha ez kész, akkor le kell ellenőrizni a készülék tömítettségét, nyomását is szabályozni kell. A klíma beszerelés autóba ezzel meg is történt, máris be lehet kapcsolni a készülék és azonnal igénybe lehet venni szolgáltatásait.