A klímahűtő szerepe az autóban

Talán nem túlzás, hogy a kellemesen hűvös utastér manapság már alapkövetelménynek számít, ami a klímahűtő berendezésnek köszönhető. A nyár közeledtével, egyre többen tekerjük fel a klímát a kényelmesebb vezetés és utazás érdekében. Mivel manapság már ennyire természetesnek számít, ezért csak akkor vesszük észre, hogy milyen fontos eleme ez az autónak, amikor elromlik.

Hogyan működik a klímahűtő?

Míg a 70-es évek elején ezt csak az engedhette meg magának, aki luxusautót vásárolt, manapság már mindenkinek az az első kérdése autóvásárláskor, hogy az adott járműben van-e autóklíma. A jó hír, hogy manapság már bizony a legtöbb modellben, évekre visszamenőleg is van klímahűtő. De azt már sokkal kevesebben tudják, hogy pontosan miként működik és milyen jelei lehetnek annak, hogyha meghibásodik.

Ezekre az intő jelekre érdemes odafigyelni, mert a legtöbb esetben a teljes károsodás elkerülhető a rendszeres karbantartással. Viszont, ha nem használjuk megfelelően és hanyagoljuk, akkor ne csodálkozzunk, hogy a tikkasztó nyári hőségben az autónk átalakul egy négykeréken guruló szaunává. Ez pedig nem csak a kényelmetlenség miatt kellemetlen, hanem veszélyes is lehet, elvégre senki sem szeretne rosszul lenni a melegtől a volánnál.

 

A bekapcsolása végtelenül egyszerű, elvégre ehhez csak egyetlen gombot kell benyomnunk és ezt követően tetszés szerint szabályozhatjuk, hogy mennyire hűtsön az klímahűtő. Ez a bizonyos kapcsoló beindítja a szivattyút, amely megkezdi a hűtőközeg eljuttatását a klímarendszeren keresztül az utastérbe. A klímarendszeren belül a hűtőközeg bejut az elpárologtatóba, ami elvonja a hőt az utastérből, ezáltal lehűtve azt.

A klímahűtő elemeiről röviden

A legfontosabb része a kompresszor, mivel az autóklíma tulajdonképpen a hűtőközeg nyomás, a hűtőközeg halmazállapot és a hőmérsékletváltozásra épül. A kompresszor pedig a rendszer azon része, aminek a feladata összesűríteni a furcsa nevű R134a nevű hűtőközeget.

Talán egy kicsit riasztóan hathat az elnevezése és ezért azt gondolják, hogy bizonyára egy nagyon mérgező és veszélyes anyag. A korábban használt hűtőközeghez képest valóban kisebb környezetkárosító hatással rendelkezik, de az R134a is környezetszennyező. Ezért is fontos, hogy szakszerűen történjen a leeresztése, feltöltése.

Az újabb autóklímák már egy másik hűtőközeggel dolgoznak, amivel nem árt tisztában lenni, amikor a klímahűtő javításra kerül a sor. Persze a szerelőműhelyben tisztában vannak azzal, hogy az autóban milyen típusú klímahűtő található, de azért az mindig meghálálja magát, hogyha ismerjük az autónkat.

A kompresszorból az összenyomott, nagymennyiségű gáz átkerül a kondenzátorba, ahol a menetszél lehűti azt, ennek hatására pedig kicsapódik és cseppfolyóssá válik. Természetesen cseppfolyós állapotban nem kerülhet a hűtőközeg az utastérbe, ezért előtte még átmegy a szárítószűrőn, ami párátlanítja a hűtőközeget, ezenkívül felfogja a különféle szennyeződéseket is. Ennek köszönhetően nem kerül szennyezett levegő az utastérbe.

Ezután következik az expanziós szelep, amin átmegy a még mindig cseppfolyós és meleg hűtőközeg, ami ezt követően hirtelen kitágul, ebből adódóan pedig lecsökken a nyomása és lehűl. A párologtatón áthaladva lehűti az utasteret, megtöltve azt száraz, hűs levegővel. Eközben a hűtőközeg ismét kisnyomású gázzá alakul, ami visszakerül a kompresszorba és a folyamat ismét kezdetét veszi.

Mikor van szükség klímahűtő javításra?

Mivel elég sok részből áll, ezért a klímahűtő javítás nem megy ritkaság számba. A felsorolt alkatrészektől kezdve a még meg nem említett klímacsövekig és tömítésekig minden meghibásodhat az autóklímában. Ha az egyik cső elhasználódik, akkor kiszökik a hűtőközeg a repedésen vagy egy rosszul záró tömítés mellett. Egy cső csere esetenként nem számít drágának, de egy gyári klímacső, akár 100 ezer Ft-ba is kerülhet.

Tehát, ha csökken a hűtőközeg, arra az egyszerű utántöltés még nem lesz megoldás. Fel kell tárni a szivárgás pontos helyét, ami viszonylag egyszerűen kivitelezhető és nem akkora probléma, mintha a kompresszor romlott volna el. Sajnos azonban a kompresszor is elromolhat a szivárgó hűtőközeg miatt. A legjobb, amit tehetünk, hogyha nem spórolunk a tisztításon és a karbantartáson, mert így megőrizhető a klíma megfelelő állapota.