« | Kezdőlap | »

A klímaszerelés fontos művelet

Kinek ne lenne fontos az autója megfelelő karbantartása? Nemcsak azért, mert megkönnyíti az utazást, hanem azért is, mert olyankor sokkal kényelmesebb feltételeket biztosít, mint bármi más. Képzelje csak el, hogy például a nyári forróságban sehol sem érzi jól magát.

Viszont, ha Ön már átesett a klímaszerelés folyamatán, akkor bizonyára tudja, hogy egy gombnyomásra megszabadulhat a fülledt levegőtől és köszöntheti a friss és hűvös légáramlatot. Az autóklíma nagyon fontos azokban az autókban, amelyeket személyszállítás céljával használnak.

Sokan, akik például sofőrködéssel foglalkoznak, nem tudják, hogy miért van egyre kevesebb utasuk. Az egyik, főleg, ha nyáron merül fel a probléma, bizonyára a túl nagy meleg. A hosszabb utakat senki nem szereti, azonban erre még rátehet egy lapáttal az is, hogy nem jár a levegő az autóban.

Ilyenkor teljesen érhető, hogy az utasok nem szívesen keresik fel az adott vezetőt. A klímaszerelés fontossága tehát nemcsak a saját kényelmében és biztonságában rejlik, hanem mindenkiében, akiért felelősséget vállalt, amikor az autójába fogadta őket.

Nem ajánlatos sokat várni a szereléssel, hiszen lehet, hogy csak egy apró probléma miatt van gond a működéssel. Sokkal jobban megéri ilyenkor, ha azonnal felkeres egy profi szerelőt és igénybe veszi a klímaszerelés minőségi lehetőségét.

Néha előfordul, hogy senki nem hibás a felmerült probléma miatt, mivel egyszerűen csak elromlott egy alkatrész, vagy túl sok időn át működött már, és ki kell cserélni. Azonban a nem megfelelő használat is vezethet oda, hogy klímaszerelést keresgéljünk a neten.

Például, aki nem kapcsolja be a klímát rendszeresen, még akkor is, ha csak néhány percre, előbb vagy utóbb árt a berendezésnek. Fontos ugyanis, hogy időnként kiszellőztesse és a sok port kifújja belőle. Akkor is érdemes elvinni szakértőhöz, ha már régóta nincs vele problémája, csak szeretné ellenőriztetni.

Legalább évente szükséges megnézetni azt, hogy minden jól működik-e, elvégre senki nem szereti, ha meglepetésszerűen lép fel egy probléma, amit meg is lehetett volna előzni.

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.