« | Kezdőlap | »

A modern klímaberendezések segítségével fűteni is lehet

A klímával manapság már nemcsak hűteni, de akár fűteni is lehet. Sokkal költség-hatékonyabb megoldásnak számít a klímával való fűtés, mintha egyéb fűtési rendszert vennénk alapul. Kevesebb beruházással is jár, mint egy teljes fűtési rendszer kidolgozása.

Nyári időszakban pedig kellemesen hűt, arról nem is beszélve, hogy köztes időszakban szintén kellemes légkört tud teremteni az otthonunkban. A modern klímaberendezések azonnali meleg érzetet tudnak biztosítani, nem kell órákat várni, amíg felmelegszik a lakás.

Nagyobb fordulatszámon dolgozik, így gyorsabban tudja szétárasztani a meleg levegőt. Árban nem számít drágának, hiszen teljesítményének köszönhetően, hatékony kialakítással rendelkezik. A klímaberendezések villamos árammal működnek, ami igazán nem számít ma már egy új dolognak. A klímák nemcsak irodákban, épületekben fordul elő, hanem magánházakban, panelekben is.

Kompakt kialakításuknak köszönhetően, akár az otthon egyik dísze is lehet. A klímák beszerelése természetesen szakértelmet követel. Minimális karbantartással rendelkezik.

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.