Autó klíma tisztítás ózon segítségével

Az autónk klímáját időnként tisztítani kell, hiszen csak így lehetünk abban biztosak, hogy az tökéletesen működik. Ha nem végezzük el az időszakos karbantartási munkálatokat, akkor az sajnos akár komoly egészségügyi problémát is okozhat. Az autó klíma tisztítása ózonnal egy olyan új technológiának számít, ami iránt egyre nagyobb az érdeklődés.

Nem használnak fel semmiféle vegyszert vagy adalékanyagot, csak tiszta ózont. Rendkívül erős sterilizáló hatással bír. Az eljárás során olyan magas koncentrációval rendelkező gázhalmazállapotú ózon keletkezik, amely segítségével könnyedén elvégezhető az autó klíma legapróbb része is jól áttisztítható. Az új technológiának köszönhetően nem kell szétszedni a klímakészüléket, különböző burkolatokat.

Ártalmatlanítja a klímában lévő káros anyagokat. Az ózon erős oxidáló hatása miatt elpusztulnak a klímakészülékben lévő vírusok, baktériumok, penészgombák. Megszünteti a kellemetlen szagokat. Esőillatú levegőt hagy maga után. A tisztítás időtartama körülbelül negyedóra, a szellőztetés félórát vesz igénybe. Nagyszerűen alkalmazható dohányfüst és az ezzel járó kellemetlen szag eltüntetésére is.

Az elektromos légfrissítők helyett használjunk ózont, és az eredmény nem marad el. Az emberi szervezetre nem káros az ózongáz. Az autó klíma karbantartása mellett az ózon tökéletesen alkalmas akár kárpit vagy szövet tisztítására is, viszont a foltokat vagy egyéb látható szennyeződéseket nem tudja eltávolítani. Ehhez már a hagyományos takarítási módszereket kell használni.