Mire figyeljünk az autókárpit anyag kiválasztásánál?

Amikor új, vagy használt jármű vásárlása mellett döntünk, általában kevés figyelmet fordítunk az autókárpit anyag kérdésére, pedig hosszú távon az alapvetően határozhatja meg komfortérzetünket. Ugyanez a helyzet, ha a már meglévő gépkocsi belső részét szeretnénk felújítani, hiszen ennél a lépésnél is az anyagválasztás a legkardinálisabb. Dolgunkat tovább nehezíti, hogy a választék igen jelentős és az autókárpit anyag kiválasztása így komoly dilemmát is jelenthet.

Szerencsére néhány alapvető tényező vizsgálatával aránylag könnyedén dűlőre juthatunk, illetve ha ilyenkor még mindig kétségeink lennének, akkor egy szakértő bevonásával pontot tehetünk az ügy végére. Előzetesen azzal is kalkuláljunk, hogy nem csupán az autókárpit anyag megvásárlása, hanem a méretre szabás és a felhelyezés is komoly költségekkel járhat, főként, ha ezek közül egyiket sem mi magunk végezzük el. Ugyanakkor nem feltétlen érdemes a költséghatékonyságot előtérbe helyezni, hiszen a cél a hosszú távú tartósság és a nagy strapabíróság.

Ezeket a szempontokat vizsgáljuk autókárpit anyag vásárlásakor

Ha leegyszerűsítjük a kérdést, akkor arra a következtetésre juthatunk, hogy alapvetően két fő kategóriája érhető el ezeknek a matériáknak. A legtöbb esetben ugyanis vagy bőr, vagy szövet autókárpit anyag kerül beépítésre. Természetesen ezt a képet még sok dolog árnyalhatja, ám elsőként azt kell meghatároznunk, a két típus közül melyik áll hozzánk a közelebb.

 

Vitán felül áll, miszerint mindegyiknek megvannak a maga előnyei, illetve hátulütői is, a kérdés, hogy esetünkben mik a hangsúlyosabbak. A bőr – megfelelő ápolás mellett – hihetetlenül tartós, gyakorlatilag a kopásától sem kell tartanunk hosszú éveken át, kiszakítani pedig csak nagyon éles eszközzel lehetséges. Emellett ez az autókárpit anyag rendkívül egyszerűen tisztítható, hiszen a legtöbb szennyeződés nem okoz rajta maradandó foltot, így elegendő nedves ruhával áttörölni. Ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk arról sem, miszerint a bőr nyáron kifejezetten meleg, télen pedig túlságosan hűvös.

Ennek okán főképp olyan járművekben komfortos, amelyekben van gyári ülésfűtés és hűtés, mert bár autóklíma szinte minden újabb kocsiban van, ezek azért nem alaptartozékok. Kárpit vonatkozásában ez nem okoz akkor gondot, plusz jóval olcsóbban kihozható egy komplett áthúzás. Bár ezek a szövetek kifejezetten kopásállók, a szennyeződések már sokkal nagyobb kihívást jelenthetnek. A foltok eltávolítása rendszerint csak speciális géppel lehetséges, így kisgyermekes családoknak ez az autókárpit anyag nem kifejezetten optimális alternatíva. Mielőtt azonban határoznánk, mindenképpen vegyük számításba azt is, mennyit vezetünk átlagosan. Tudniillik ha több száz kilométert utazunk akár napi szinten is, úgy mindenképpen amellett kell letenni a voksunkat, ami a legkényelmesebb élményt biztosítja számunkra.

Hogyan tervezzünk az autó ajtó kárpit kapcsán?

Miután ezzel a lépéssel megvagyunk és meghatároztuk, milyen matéria kerül majd az első és hátsó ülésekre, azt is el kell döntenünk, szükséges-e egyúttal az autó ajtó kárpit cseréje is, vagy maradhat fenn a meglévő. Az esetek többségében egyébként tanácsos ezt a két beavatkozást egyszerre elvégezni, egyrészt így egy bontással kivitelezhető a felújítás, másfelől ha az autókárpit anyag elüt az ajtó lévőtől, az meglehetősen rontani fogja az összképet. Természetesen dönthetünk úgy, hogy egy másik alternatívát rakatunk, például a fokozott igénybevétel, vagy a túl világos árnyalat miatt, ám ekkor nagyon ügyeljünk az összhangra, lévén a túl sok különböző tónus ritkán ad egységes végeredményt.

Megoldható házilag az autó tetőkárpit anyag cseréje?

Némi kézügyesség, rengeteg szabadidő és egy profi varrógép birtokában azonban akár mi magunk is megvarrhatjuk az új üléshuzatokat, sőt, az ajtókon lévő részeket is befedhetjük. Korántsem ilyen egyszerű ugyanakkor a dolgunk, ha az autó tetőkárpit anyag cseréjéről van szó. Ezek ugyanis jellemzően ragasztva vannak, így aztán sem az eltávolítás, sem az új réteg felvitele nem épp a legkönnyebb folyamat. Emellett azt se felejtsük el, miszerint míg az autókárpit anyag utólag is javítható és méretre állítható, addig a tetőkárpit vonatkozásában erre nincs lehetőség és a legkisebb hiba is könnyedén eredményezhet csúnya végeredményt.

A legbölcsebb tehát, ha ezt a lépést teljes egészében profi szakemberekre bízzuk, így elkerülhetjük a legfőbb buktatókat. Lehetőség szerint egyébként érdemes inkább sötétebb autókárpit anyag mellett határoznunk ha a tetőre választunk, így a szennyeződések sokkal lassabban csúfítják el majd annak a felületét. Ha mégis úgy döntünk, mi magunk vágunk bele a cserébe, akkor minden lépést precízen végezzünk el és csak olyan ragasztót használjunk, ami biztosan nem üt át az anyagon.