« | Kezdőlap | »

Autóklíma javítást és karbantartás Budapesten és vidéken

Nagyon sok autóban van már beszerelve klíma. Ezek folyamatos szerelésre is szorulnak, hiszen másként nem működnek optimális fogyasztással. Az autóklíma javításhoz kereshetünk szerelőket Budapesten és az egész országban, mert nagyon sok helyen végeznek már magán autószerelők is klíma karbantartást.

Ha egy drága gépkocsival rendelkezünk, akkor azt még garancia megléte mellett csakis márka szervizben lehet elvinni, ha egyszer autóklíma javításra kerülne a sor. Éves szinten érdemes elvinni akkor is, ha nincsen vele semmi panaszunk, csak egyszerűen ki kell tisztítani a pollenszűrőt.

Egy már használtan beépített klímát nagy valószínűséggel gyakrabban kell elvinni szerelőhöz, hiszen az már könnyebben elromolhat. Ha tehetjük, vagyis anyagi lehetőségeink engedik, akkor csakis új klímát szereltessünk be az autónkba, ha még nincsen.

Az autóklíma javításhoz ott érdemes keresni szerelőt, amely nekünk a legközelebb van. Érdemes előre bejelentkezni, hogy ne kelljen órákat esetleg napokat várni arra, hogy a szerelő megjavítsa a klímát.

A nyári szezon előtt, amikor sokat használjuk a klímát, érdemes felkeresni egy ilyen szerelőt. Az autóklíma javítást végeztessük el egy tapasztalt szerelővel mindenképpen. Márka szervizben drágább szolgáltatásra számíthatunk.

 

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.