« | Kezdőlap | »

Autóklíma javítást és karbantartást még tavasszal végeztessen!

Ma már a gépkocsik legnagyobb részében van klíma, mely sokkal kényelmesebbé és komfortosabbá tudja tenni az utazást a nagy nyári melegben. Fontos, hogy ennek a berendezésnek a karbantartására is figyeljünk. Az autóklíma javításhoz keressünk szakembert, aki már nagy tapasztalattal rendelkezik ebben a munkában. Azért kell nagy hangsúlyt fektetni a mester megválasztására, mert ha nem jól állítja be a klíma működését, akkor nagyon sok üzemanyagot fog fogyasztani a kocsink.

Az autóklíma javítást, ha tehetjük, akkor mindig időzítsük valahogyan tavasz elejére, közepére. Nagyon sok autós a legutolsó percre, nyár elejére hagyja az autóklíma javítást, amikor már szinte alig kapni időpontot a szerelőknél. Ezért érdemes előre gondolkodni.

Fontos elvégeztetni a pollenszűrő cserét és a töltést is az autóklíma javításkor. Aki elhanyagolja a kötelező jellegű karbantartási munkákat a klíma esetében, annak számolnia kell azzal, hogy nagyban megnő az üzemanyag fogyasztás.

Az internet nagyban megkönnyíti a dolgunkat, hiszen a hozzánk legközelebb lévő szerelőt percek alatt tudjuk megtalálni. Márka szervizekben is elvégeztethetjük az autóklíma javítást, ahol a fiatal gépkocsik esetében ezt garancia érvényében teszik.

Évente legalább egyszer érdemes elvinni az autónkat egy klíma szerelőhöz.

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.