« | Kezdőlap | »

Autóklíma szerelés még a nyári forróság előtt

Minden járművezetőnek nagyon fontos, hogy megfelelő módon fel legyen szerelve az autója. Ez nemcsak a külső, esztétikus elemekre érvényes, hanem az alkatrészekre is. Az autóklíma szerelés egy nagyon keresett szolgáltatássá vált az utóbbi években, hiszen a forró nyári hónapokban egyszerűen elviselhetetlen lehet a levegő a kocsiban.

Ez pedig nagy mértékben megnehezíti a sofőr dolgát, de az utasokét is, hiszen hosszabb út esetén kibírhatatlan az autóba szorult fülledt levegő. Ilyenkor hiába nyitjuk ki az ablakokat, hiszen kintről sem érkezik be hűvösebb fuvallat. Azonban van mód arra, hogy kibírható, sőt, igazán kellemes legyen az utazás még a legmelegebb napszakokban is.

Az autóklíma szerelés központi fontossággal bíró szolgáltatás, hiszen főleg azoknak fontos ez, akik a munkájuk miatt ülnek sokat autóban. Az ország számos területén megtalálható egy profi műhely, ahol elvégzik ezeket a munkálatokat magas színvonalon.

Mielőtt azonban bárhová is elvinné a járművét, érdemes meggyőződni arról, hogy a kiszemelt cég valóban rendelkezik-e szakmai tapasztalattal és pontosan milyen szolgáltatásokat nyújt még az autóklíma szerelés mellett. Az oldalunkon összegyűjtöttük az érdeklődőknek azokat a lehetőségeket, amelyekkel megéri élni, hiszen profi csapat veszi majd kezelésbe a járművét.

A klíma manapság nem hiányozhat egyetlen autóból sem, hiszen nemcsak nyáron, hanem télen is segít abban, hogy kiegyensúlyozott legyen a hőmérséklet. Fontos tanács: amennyiben olyan hónapok közelednek, amikor nem kapcsolja be a klímát, érdemes legalább havonta egyszer beindítani néhány percre, hogy kifújja a sok port és szennyeződést, valamint, hogy ne duguljon el a rendszer.

Amennyiben tehát szeretne egy profi autóklíma szerelést igénybe venni, nézzen szét az oldalunkon, hiszen mi segíthetünk Önnek rátalálni a megfelelő csapatra. Ne feledje: mindenképp fontos, hogy még időben gondoskodjon az autó megfelelő felszereltségéről, hiszen sokkal könnyebb orvosolni egy még nem meglévő problémát, mint később helyrehozni a károkat.

Vagyis, amennyiben szeretné, hogy a nyári forróságra már meglegyen a saját klímája és ne akadjon fenn a nagy meleg miatt, válassza az autóklíma szerelést!

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.