« | Kezdőlap | »

Autóklíma szerelés szakember által

Egy autóklíma szerelő kellő szakmai tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy bármilyen típusú klímát be tudjon szerelni az autóba. Fontos, hogy jól felszerelt műhellyel rendelkezzen, ahol az autóklíma szerelés azonnal elvégezhető. Kedvezményekre is lehet számítani, ha a szerelés mellett egyéb autószerelési szolgáltatást is igénybe szeretnénk venni.

A klíma segítségével egy ideális hőmérsékletet, tisztább levegőt és alacsonyabb páraértéket tudunk meghatározni az autó belterében. Az autóklíma szerelés során oda kell figyelni arra, hogy milyen típusú autóval rendelkezünk, és ennek megfelelően kell kiválasztani a klímakészüléket is.

Az autóklíma szerelést követően évente karbantartásban kell gondolkodni, hiszen egy év alatt a hűtőközeg közel húsz százaléka is elhasználódhat, amit ideális esetben vissza kell tölteni. Ennek köszönhetően a klímakészülék hibátlanul fog működni. A hűtőközeg ma már egy környezetbarát anyag, amely nem szennyezi a környezetet.

A klímatöltés menete nagyon egyszerű, és alig egy óra alatt megvan. Az autóklíma fertőtlenítéséről sem szabad megfelejtkezni, hiszen ennek köszönhetően lesz egészséges annak a használata. A klíma pollenszűrőjére is figyelni kell, és rendszeresen tisztán kell tartani.

Az autóklíma számos élettani hatásért is felelős, mint például megszüntetni a vezetés közbeni fejfájást, kiküszöbölhető a szemszárasság is vele. A készülék segítségével nem tompulnak a reflexek működése. Természetesen a klímát nemcsak nyáron, de télen is érdemes használni.

 

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.