Autóklíma töltés Kecskeméten egész évben

Az autóklíma töltés Kecskemét régiójában is kivitelezhető, ahogyan az ország minden szegletében. Bizonyos szolgáltatók mobil autóklíma töltést kínálnak, ezért nem nekünk kell elvinnünk az autónkat a szakszervizbe, hanem a segítség házhoz jön, amennyiben ebben a formában szeretnénk igénybe venni ezt a szolgáltatást. Az autóklíma feltöltés számos kérdést fel szokott vetni, mint például azt, hogy megéri-e házilag belevágni? Mennyi ideig tart? Pontosan miként zajlik az autóklíma feltöltés Kecskemét térségében és mennyibe kerül?

Az autóklíma töltés Kecskemét esetében sem bonyolult folyamat

Amennyiben szakszerű keretek között történik. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az autóklíma feltöltés házilag is kivitelezhető, amennyiben minden eszközünk megvan hozzá, viszont ez a módszer számos buktatót tartalmaz. Persze érthető, hogy csábító lehetőségnek számít, főleg azoknak, akik szeretik sajátkezűleg szerelgetni a járgányt, de ha nem tartunk be minden fontos lépést, akkor úgyis autóklíma szerviz lesz a vége.

Egyrészt nem elég csak feltölteni, hiszen azt is meg kell állapítani, hogy miért van szükség utántölteni a hűtőközeget. Egyáltalán maradt még valami a rendszerben vagy minden elpárolgott? Egy év leforgása alatt szinte minden autóklíma veszít valamennyit a keringetett hűtőközegből, viszont nem mindegy, hogy mennyit. Ha folyamatosan elillan a hűtőközeg, akkor nyilvánvaló, hogy szivárgás áll a probléma mögött. Ezt viszont nem a folyamatos rátöltéssel érdemes megállapítani és orvosolni, hanem nyomáspróbát kell végezni!

Autóklíma feltöltés szakszerűen

 

Minden autóklíma szerviz a rendszer ellenőrzésével kezdi a hűtőközeg pótlását. A nyomás ellenőrzést követően a hűtőközeg teljes mértékben eltávolításra kerül. Következhet a nyomáspróba, ami egyértelműen felfedi a szivárgás helyét. Amennyiben valóban szivárgás tapasztalható, következhet a rendszer kijavítása. Miután megtörtént az esetleges javítás, jöhet a vákuumteszt amely rámutat arra, hogy a vezetékek, illetve a rendszer tartja-e a nyomást.

Amennyiben minden rendben már jöhet is a klímaolaj és az UV adalékanyag. Ez a későbbiekben esetlegesen előforduló szivárgás helyét hivatott kimutatni UV fény alatt. Utolsó előtti lépésként megtörténik a gyártó által meghatározott mennyiségű klímagáz betöltés, majd a folyamat hőmérséklet- és nyomásellenőrzéssel zárul.

Az autóklíma töltés Kecskeméten még nem minden

Mert a szivárgáson kívül többféle károsodást is szenvedhet a rendszer az összetettségéből kifolyólag. Ezek közül az egyik leggyakoribb a kompresszor meghibásodása. Ilyenkor általában egész egyszerűen nem kapcsol be a klíma. Kompresszor hibára utalhat még, hogyha bekapcsol, mégsem hűt. A rossz vezeték elvezetés miatt túlmelegedhet, vagy nem kap áramot.

Hogyha furcsa zörgő, kopogó hangot hallat, akkor a kompresszor csapágy hibájára gyanakodhatunk. De gondot okozhat a külső egység ventilátorának a leállása vagy a klíma kuplung csúszása is. Az autóklíma töltés Kecskeméten alapjában véve gyorsan megoldható, de ha javításra is szükség van az jobban elhúzódhat, hiszen a kompresszoron kívül a hűtő vagy a vezetékek is meghibásodhatnak.

Az autóklíma töltés Kecskemét városában bizonyos esetben magába foglalhatja az ózonos klíma tisztítást és a pollenszűrő cserét is. Erről érdemes előzetesen tájékozódni, mert a legtöbb esetben külön kell igényelnünk ezeket a szolgáltatásokat. A saját és az utasaink egészsége érdekében fontos időben kicserélni a pollenszűrőt és gondoskodni az autóklíma töltésről Kecskemét területén is. Számos autóklíma szerviz áll a rendelkezésünkre Kecskeméten belül és környékén.

Az autóklíma szervizek listája Kecskeméten segít eligazodni abban, hogy hová érdemes fordulni, hogyha feltöltésre, javításra vagy tisztításra van szükségünk:

  • Silver Autószerviz – https://silverautokecskemet.hu/
  • Autocrew autoszerviz Kecskemét – https://autocrew-autoszerviz.business.site/
  • Pribitek-Autó Kft. – https://pribitek-auto.hu/klimafertotlenites.html
  • Béres-Gumi Kft. – https://www.beresgumi.hu/szolgaltatasok/klima-toltes-javitas
  • Mobil Autóklíma – https://mobilautoklima.eu/