« | Kezdőlap | »

Autóklíma töltés legalább évente

Minden autó elsődleges célja az, hogy biztonságban elszállítsa az utasokat egyik pontból a másikba. A biztonság azonban nemcsak a vezetőn és a többi sofőrön múlik, hanem egyéb szempontok is közrejátszanak benne. Ilyen például a nyári kánikula és az autóban uralkodó levegőhiány.

Egy klíma nemcsak a lakásban tesz csodát, hanem az autóban is. Az autóklíma töltés pontosan ezért ennyire fontos és keresett szolgáltatás. Mindent befolyásol az idő vasfoga és nincs ez másként ezekkel a berendezésekkel sem. Egy vagy két évben legalább egyszer ajánlatos elvinnie a járművét a szerelőhöz, hogy megvizsgálják az autóklíma állapotát.

Amennyiben azt állapítják meg, hogy szükség van autóklíma töltésre, érdemes minél hamarabb túlesni ezen. Nem kell aggódnia, ugyanis folyamat nem túl hosszú, tehát nem kell napokig nélkülöznie a járművét. Jól tudjuk ugyanis, hogy manapság igen nehéz akár egy napot is kihúzni autó nélkül.

Egy magas színvonalt garantáló műhely részletesen ismertetni fogja Önnel, hogy milyen lépések következnek, mennyi időre van szükség és milyen árra számíthat. Fontos tudni, hogy mennyi gázra van szükség a különböző típusú autóknál és azt is ajánlatos figyelemmel követni, hogy milyen gyakori időközönként viszi el a klímát ellenőrizni.

Az autóklíma töltés az ország különböző pontjain igénybe vehető. Önnek csak annyit kell tennie, hogy felkeres bennünket és a segítségünkkel bejelentkezik oda, ami a legközelebb van a lakhelyéhez. Ezt követően, a többit már nyugodtan a szakértőre bízhatja!

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.