Autóklíma töltés Székesfehérvár városában télen-nyáron

Az autóklíma töltés Székesfehérvár városában minden gond nélkül kivitelezhető. De vajon mikor van erre szükség? Egyáltalán elegendő csupán az autóklíma feltöltés vagy ez még nem fogja megoldani a problémát? Sajnos az esetek túlnyomó részében a töltés nem elegendő, ami érhető, hiszen erre akkor van szükség, amikor nincs elegendő hűtőközeg a klímarendszerben.

Autóklíma töltés Székesfehérvár területén

Nem árt tájékozottnak lenni ezzel a kérdéssel kapcsolatban, elvégre nem mindegy, hogy kihez fordulunk a problémánkkal. Egy kókler szerelő nyilván azt fogja mondani, hogy elég csupán feltölteni, utána néhány nap múlva ugyanott vagyunk, ahol a töltés előtt. Nem vitás, valahol ereszt a rendszer és ezt a hibát bizony mihamarabb meg kell találni, amíg a meghibásodás nem hatalmasodik el még jobban az autóklíma rendszerében, tönkretéve ezzel a többi, igen drága alkatrészt.

Ha egy megbízható szakszervizhez fordulunk, ott biztosan meg tudják állapítani, hogy hol távozik a hűtőközeg a rendszerből. Az esetek nagyrészében a kliensek nem is tudják, hogy a klímát nem kéne évente töltögetni. Pedig sokan úgy gondolják, hogy ez a normális és minden nyári szezon beállta előtt viszik klímatöltésre az autót. Erre viszont hagyományos esetben nem lenne semmi szükség. Bizonyára az autóklíma töltés Székesfehérvár területén is számos helyen a kellő tapasztalat birtokában, szakszerű keretek között történik.

 

Amennyiben nincs semmi gond a rendszerrel, akkor a következő töltésig el kéne telnie legalább 8-10 évnek, hogy ismét aktuálissá váljon ez a faladat. Ekkor kezdjük el azt érezni, hogy már nem fúj hideget, gyengén megy, kotyog, kellemetlen szagot áraszt stb. Természetesen ez utóbbi a tisztítás hiányából fakad, amiből következik, hogy a higiénikus utastér megteremtésében fontos szerepet játszik klíma.

Az autóklíma töltés nyomásméréssel kezdődik

Mert az eredmény alapján már ki lehet zárni bizonyos dolgokat, ami közelebb vezet a megoldáshoz. Amennyiben van hűtőközeg a rendszerben, akkor joggal lehet kompresszor vagy elektromos hibára gyanakodni. Szerencsésebb helyzetben csupán a mágnestekercs adja meg magát, de ha komolyabb a helyzet, akkor fémforgács került a rendszerbe, amit teljesen át kell mosni.

A kompresszor csere és az átmosás bizony elég költséges mulatság. Már csak azért is, mert a gyártói előírások alapján csak úgy kapunk garanciát az új kompresszorra, ha ezzel egyidejűleg megtörténik a klímahűtő és a szárítószűrő cseréje is. Időigényes és elég drága folyamat. Mindez viszont elkerülhető a klíma rendeltetésszerű használatával és rendszeres tisztításával.

Amennyiben viszont minden rendben van, akkor a nyomáspróba során a rendszerbe juttatott nitrogént képes megtartani fél órán át 20 bar nyomáson. Ebben a helyzetben valóban elegendő csupán feltölteni az elszökött hűtőközeggel a rendszert. Harmadik lehetőségként pedig olyan is előfordulhat, amikor a rendszerben egyáltalán nem található hűtőközeg, aminek az eredményeként a nyomáspróbán is elbukik a rendszer. Tiszta sor, valahol szivárog. Már csak meg kell keresni a helyét amire többféle módszer is létezik.

Egy jó autóklíma szerviz megtalálja a szivárgás pontos helyét

Kezdjük talán itt is azzal, amikor a szerencsésebb végét fogjuk ki a szerencsétlenségnek. Ilyen esetben tisztán hallható, hogy ereszt a rendszer. Ez már lehetőséget enged arra, hogy célirányosan megtalálja a szerelő a szivárgás pontos helyét szivárgáskereső spray-el. Az autóklíma töltés Székesfehérváron a legtöbb helyen ennyire körültekintően történik.

De nem mindig ennyire egyszerű az autóklíma töltés Székesfehérváron, hiszen itt is, mint bárhol máshol előfordulhat, hogy sokkal nehezebb megtalálni a szivárgás helyét. Hogyha ilyen problémával állunk szemben, akkor bátran keressük fel a következő szervizek egyikét:

  • Nagy Zsolt Autószerviz – https://coolelektrik.aranyoldalak.hu/autoklima
  • AttiCar’19 – Autóklíma Szervíz Székesfehérvár – https://autoklimafehervar.hu/
  • Condi Car 3 Bt. – https://condicar.hu/
  • Perfekt Autószerviz – https://m.facebook.com/autoszerviz.perfekt.1