Az autóklíma Debrecen városában is karbantartható

Az autóklíma szervízelésére figyelni kell, hiszen így nemcsak a klíma élettartamát tudjuk meghosszabbítani, hanem egészségünkre is jótékonyabb hatást vált ki. Természetesen az ország több pontján történik a klíma szervizelése, így az autóklíma Debrecen városában is leellenőrizhető. Az autóba beszerelt légkondicionáló készülék hibáinak elhárítását mindig szakértő kezekre kell bízni.

Többféle oka lehet annak, hogy a készülék meghibásodik. Az is problémát jelenthet, ha nem használjuk rendszeresen, hiszen akkor a klíma csatlakozó tömítései összezsugorodhatnak. Az autóklíma Debrecen városában azonnal átnézhető, de érdemes előtte időpontot egyeztetni a műhellyel. A szakember megméri a hűtőközeg mennyiségét, és ha szükséges, akkor utántölti azt.

Ha a hűtőközeg szintje egy bizonyos érték alá csökken, akkor akár az a klímakészülék megálláshoz is vezethet. Ez az érték általában évente 15 százalék szokott lenni. Természetesen az autóklíma szerviz Debrecenben készséggel képes megoldani az ilyen jellegű problémákat is. Árban megfizethető, így érdemes odafigyelni arra, hogy a klímát mindig karbantartsuk.

Az autóklíma Debrecen műhelyeiben tisztítható is. Félévente érdemes egy belső tisztítást kérni, hiszen ilyenkor kerül sor a készülék fertőtlenítésére is. Az autóklíma tisztítása során gombátlanításra is sor kerül. Az előírásoknak megfelelően a klímakészülék ékszíját harmincezer megtett km után cserélni kell. Az autóklíma mellett a pollen- és szárítószűrőt is rendszeresen tisztítani vagy cserélni kell.