Az autóklíma működése egy egyszerű folyamat

Az autóklíma rendszerének működése nagyon egyszerű. A beépített klímakészülék működési alapelve a hőmérsékletváltozásra épül. A hűtőközeg egy olyan környezetbarát anyagból készül, amit időszakonként újra kell tölteni. Egy töltés esetén 400-950 gramm mennyiséget kell a klímába tölteni, a készülék típusától függően.

Az autóklíma működése mindenki számára könnyedén érthető. A rendszer tulajdonképpen egy kört alkot. A gáz halmazállapotú hűtőközeg alacsony nyomással rendelkezik, így kerül a kompresszorba. Itt történik meg az összesűrítés. Az eljárásnak köszönhetően a hőmérséklet is nő. Az autóban lévő hűtő elé kerül beépítésre az autóklíma hűtőjét, amit kondenzátornak hívnak. Itt a halmazállapotú hűtőközeg folyadékká alakul át.

A közben keletkező hőt egy ventilátor segítségével távolítja el a rendszert. A szárítószűrő abban segít, hogy a rendszerben lévő nedvességet tünteti el, vagyis párátlanításra használható. Az autóklíma működése során fontos az, hogy a levegőben lévő szennyeződést is fel tudja fogni, és nem engedi vissza a légtérbe. Ha megtörtént a levegő tisztítása, akkor egy szelepen halad át, ami csökkenti a benne lévő nyomást.

Mielőtt az autóklímán áthaladó levegő kilépne az utastérbe, még át kell haladnia egy hőcserélőn, ahol újabb halmazállapot változás figyelhető meg. Ha ez is megtörtént, akkor felveszi az eredeti állapotát, így a folyamat elölről kezdődik, így alkotva meg a kört. Azt is fontos megjegyezni, hogy az autóklíma működése során összegyűjtött vizet a szabadba vezeti ki.