« | Kezdőlap | »

Az autóklíma szerelés lépései

Az autóklíma használata számtalan olyan előnnyel rendelkezik, amelyek elengedhetetlenek a számunkra, főleg akkor, ha sokat ülünk autóba és állandóan úton vagyunk. A klíma beszerelését mindig szakértő kezekre kell bízni, hiszen csak így lehetünk abban biztosak, hogy az hosszútávon is kellőképpen megállja a helyét. Az autóklíma szerelés két fő részből áll, a belső és a külső terekben való beszerelésből.

Első lépésként a műszerfalat kell alkotórészeire bontani. A beszerelésre váró alkatrészek kompatibilitásával folytatódik a munka. Az autóklíma szerelésénél figyelni kell arra, hogy a kondenzvíz megfelelőképpen legyen kivezetve.

A rezgő alkatrészeknek nem szabad semmiképpen sem egymáshoz érniük, csiszolódniuk. Az autóklíma szerelés következő lépése a belső elpárologtató készülék behelyezése. Ha ez megvan, akkor vissza lehet tenni a műszerfalat. Ha az autóban fűtés is van, akkor a fűtést végző berendezés mögé kerül a párologtató. Az autóklíma szerelés külső tér esetén a lökhárítót kell megcélozni.

Le kell venni a lámpákat is. Szabaddá kell tenni a készülékhez tartozó vezetékeket, kábeleket. A cső rögzítését pontosan kell elvégezni. Felszerelésre kerül a kompresszor. Ha ez is kész, akkor a két hűtő összekapcsolása következik. A klímacsövek behelyezését követően az elektromos részt kell beindítani. Ezt mindig nagy körültekintéssel kell elvégezni. Ha mindez megvan, akkor már csak az autóklíma szerelés utolsó lépései következnek: nyomás próba majd klímatöltés. Ha nincs gond, akkor máris használatba is lehet venni.

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.