Az autóklíma szerelés lépései

Az autóklíma használata számtalan olyan előnnyel rendelkezik, amelyek elengedhetetlenek a számunkra, főleg akkor, ha sokat ülünk autóba és állandóan úton vagyunk. A klíma beszerelését mindig szakértő kezekre kell bízni, hiszen csak így lehetünk abban biztosak, hogy az hosszútávon is kellőképpen megállja a helyét. Az autóklíma szerelés két fő részből áll, a belső és a külső terekben való beszerelésből.

Első lépésként a műszerfalat kell alkotórészeire bontani. A beszerelésre váró alkatrészek kompatibilitásával folytatódik a munka. Az autóklíma szerelésénél figyelni kell arra, hogy a kondenzvíz megfelelőképpen legyen kivezetve.

 

A rezgő alkatrészeknek nem szabad semmiképpen sem egymáshoz érniük, csiszolódniuk. Az autóklíma szerelés következő lépése a belső elpárologtató készülék behelyezése. Ha ez megvan, akkor vissza lehet tenni a műszerfalat. Ha az autóban fűtés is van, akkor a fűtést végző berendezés mögé kerül a párologtató. Az autóklíma szerelés külső tér esetén a lökhárítót kell megcélozni.

Le kell venni a lámpákat is. Szabaddá kell tenni a készülékhez tartozó vezetékeket, kábeleket. A cső rögzítését pontosan kell elvégezni. Felszerelésre kerül a kompresszor. Ha ez is kész, akkor a két hűtő összekapcsolása következik. A klímacsövek behelyezését követően az elektromos részt kell beindítani. Ezt mindig nagy körültekintéssel kell elvégezni. Ha mindez megvan, akkor már csak az autóklíma szerelés utolsó lépései következnek: nyomás próba majd klímatöltés. Ha nincs gond, akkor máris használatba is lehet venni.