« | Kezdőlap | »

Az autóklíma tisztító spray egyszerű használata

Az autóklíma készülék évente a hűtőközegüknek legalább húsz százalékát veszítik el, így ha nem végezzük el a rendszeres karbantartásokat, akkor az nem fog már kellőképpen dolgozni. Évente, általában tavasszal kell elvégezni a tisztítást és fertőtlenítést.

Az autóklíma tisztító spray szinte bárhol beszerezhető, és árban kedvezőek, így minden autótulajdonos meg tudja magának engedni. A tisztítás és fertőtlenítés egyszerűen, akár otthon is kivitelezhetővé válik. Az autóklíma tisztító spray használata előtt mindig le kell állítani a klímát. Ki kell kapcsolni az elektronikát, hogy az ne legyen áram alatt, majd azt egy hosszabbító cső segítségével kell a kondenzátorra fújni.

Az adaptert legalább harminc centiméter mélyre be kell nyomni. Az autóklíma tisztító spray teljes tartalmát bele kell fújni. Ha ez kész, akkor hagyjuk félórát pihenni a berendezést, majd csak utána lehet visszakapcsolni az elektronikát. Csukjuk be az autó ajtaját, majd ha eltelt a félóra, akkor szellőztessünk alaposan ki. A spray használata nem igényel semmiféle szaktudást, bátran használhatóak. Illatosított autóklíma tisztító spray is kapható, amely kellemes illatot hagy maga után.

Természetesen, ha nem vagyunk magabiztosak, és nem tudjuk mi elvégezni a tisztítást, akkor bízzuk szakmai kezekre. Igaz, ez már egy drágább megoldásnak számít, mintha vásárolnánk egy autóklíma tisztító sprayt. A szakember alaposan kezelésbe veszi az autóklímát. Többféle modern technológia segítségével történik meg a tisztítás. Az egyik legnépszerűbb talán az ózonos tisztítás, amely segítségével fertőtleníteni is lehet.

 

Szóljon hozzá!

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.