Az autóklíma tisztító spray egyszerű használata

Az autóklíma készülék évente a hűtőközegüknek legalább húsz százalékát veszítik el, így ha nem végezzük el a rendszeres karbantartásokat, akkor az nem fog már kellőképpen dolgozni. Évente, általában tavasszal kell elvégezni a tisztítást és fertőtlenítést.

Az autóklíma tisztító spray szinte bárhol beszerezhető, és árban kedvezőek, így minden autótulajdonos meg tudja magának engedni. A tisztítás és fertőtlenítés egyszerűen, akár otthon is kivitelezhetővé válik. Az autóklíma tisztító spray használata előtt mindig le kell állítani a klímát. Ki kell kapcsolni az elektronikát, hogy az ne legyen áram alatt, majd azt egy hosszabbító cső segítségével kell a kondenzátorra fújni.

Az adaptert legalább harminc centiméter mélyre be kell nyomni. Az autóklíma tisztító spray teljes tartalmát bele kell fújni. Ha ez kész, akkor hagyjuk félórát pihenni a berendezést, majd csak utána lehet visszakapcsolni az elektronikát. Csukjuk be az autó ajtaját, majd ha eltelt a félóra, akkor szellőztessünk alaposan ki. A spray használata nem igényel semmiféle szaktudást, bátran használhatóak. Illatosított autóklíma tisztító spray is kapható, amely kellemes illatot hagy maga után.

Természetesen, ha nem vagyunk magabiztosak, és nem tudjuk mi elvégezni a tisztítást, akkor bízzuk szakmai kezekre. Igaz, ez már egy drágább megoldásnak számít, mintha vásárolnánk egy autóklíma tisztító sprayt. A szakember alaposan kezelésbe veszi az autóklímát. Többféle modern technológia segítségével történik meg a tisztítás. Az egyik legnépszerűbb talán az ózonos tisztítás, amely segítségével fertőtleníteni is lehet.