« | Kezdőlap | »

Az autóklíma tisztító spray használata

Az autóklíma tisztítását akár mi magunk is meg tudjuk oldani, ehhez csak a megfelelő tisztítószerekre van szükségünk. A legnépszerűbbnek talán a tisztító spray mondható, hiszen annak használata nagyon egyszerű, és bármiféle szakértelem nélkül használható. Az autóklíma tisztító spray segítségével nemcsak tisztítani lehet, hanem fertőtleníteni is.

Optimális tisztítási lehetőséget biztosít, minden típusú autóklíma számára. A spray segít megszüntetni a kellemetlen szagokat is. Az autóklíma tisztító spray legnagyobb előnye az, hogy anélkül használható, hogy a készüléket szét kellene szedni. Nagy hatásfokkal rendelkezik, hiszen a klímában összegyűlt gombákat, vírusokat azonnal elpusztítja. Csupán 15 percet kell hagyni hatni, utána alaposan ki kell szellőztetni az autóban.

A tisztító spray segít megakadályozni ezeknek a jövőbeni újra kialakulásának lehetőségét is. A használata nagyon kényelmes, és a tisztítószer bármikor, bárhonnan beszerezhető. Fontos az is, hogy kis helyen is elfér. Illatosított autóklíma tisztító spray is kapható, így használat után kellemes, friss és tiszta illatot hagy maga után.

A sprayhez egy speciális szórófej is tartozik, így azt használat előtt rá kell csatlakoztatni a spray fejére. A szórófej segítségével könnyedén elérünk az autóklíma belső ventilátorához is, így a tisztítószer a megfelelő helyre fog kerülni. A spray tartalmának a felét kell egyszerre a résekbe permetezni.  Ennek köszönhetően egy autóklíma spray legalább két alkalomra elegendő tisztítószert tartalmaz.

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.