« | Kezdőlap | »

Az autóklíma utólag is beszerelhető

Autótulajdonosként az a kérdés mindig felmerül, hogy lehet-e vajon utólagosan is beszerelni az autóklímát vagy sem. Természetesen lehet, ám számolni kell azzal, hogy környezetünk szennyezéséhez is hozzájárulunk. Az autóklíma utólag is beszerelhető, ám nem mindegy, hogy milyen típus és modell mellett döntünk.

Új autó vásárlásánál válasszunk olyat, amelyben benne van a klíma, hiszen az autóklíma utólag már drágábban szerelhető be. Érdemes hivatalos márkakereskedéshez fordulni, ahol akár kedvezményesebben is meg tudjuk úszni a klíma beszerelését. Valamivel olcsóbb, ha egy utángyártott klímakészüléket választunk.

Ha már bent van a légkondi, akkor az majd az autó eladásánál is jól fog jönni, hiszen extraként lehet majd felmutatni. A klímakészüléket évente legalább kétszer tisztítani és egyszer pedig fertőtleníteni kell. A tisztítást akár mi magunk is el tudjuk végezni, hiszen ma már profi légkondicionálót tisztító spray-eket lehet kapni, amelyek használata nagyon egyszerű.

Ha viszont profi kezekre akarjuk bízni a munkát, és egy alapos tisztítás mellett döntünk, akkor forduljunk szakértőhöz. A professzionális klíma tisztítás során a légjáratokat veszik kezelésbe, így nőhet a berendezés hűtőteljesítménye is.

Ha kellemetlen szagot érzünk, akkor azonnal el kell vinni szakemberhez, és meg kell csinálni a tisztítást. A pollenszűrő cseréjét is évente meg kell oldani. Arról nem is beszélve, hogy az utólagosan beszerelt légkondi fokozott karbantartást igényel, szemben egy gyárilag behelyezett klímával, amely akár évekig problémamentesen tud működni.

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.