« | Kezdőlap | »

Az olcsó klíma még fűtésre is használható

Az autóban lévő klímakészülék segítségével ideális hőmérsékletet tudunk kialakítani. Előnyei közül meg kell említeni azt is, hogy a segítségével jobb kilátást tud biztosítani az ablakokon és a szélvédőn át. Az autó belsejében alacsonyabb páratartalmat és tisztább levegőt tud biztosítani.

Az olcsó klíma bárki számára megfizethető, így érdemes elgondolkodni annak a fontosságán. Nagyobb biztonsági vezetési élményt tud biztosítani is. Csökkenti a fáradtságérzetet egy hosszabb út során. A klíma fűtésre is használható, így télen kellemes légkört tud teremteni az autóban.

Évente gondoskodni kell annak karbantartásáról, tisztításáról, hiszen a statisztikai adatok szerint az olcsó klíma a hűtőközegének húsz százalékát veszíti el. A klíma készüléken át baktériumok, vírusok és gombák juthatnak a légtérbe. Ezeket visszatartja, így megelőzhetőek a kellemetlen allergiás tünetek kialakulása is. Az olcsó klíma akár még pollenszűrőt is tartalmazhat. A beltéri szűrőt rendszerint 15 ezer kilométerenként cserélni kell.

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.