« | Kezdőlap | »

Azonnal kivitelezhető az autóklíma kompresszor javítás

Ha elromlott az autóklímánk kompresszora, akkor válasszunk olyan szakembert, aki többéves tapasztalattal rendelkezik. Így biztosak lehetünk abban, hogy a problémát a lehető legrövidebb időn belül sikerül orvosolni. Az autóklíma kompresszor javítás garanciával együtt történik.

Ebbe a kategóriába tartozik a kompresszor tömítéseinek cseréje, a kuplung javítása, a behúzó tekercsek cseréje vagy a megkopott csapágyak helyére újak kerülnek.  Fontos figyelembe venni, hogy az autóklíma kompresszor javítás megelőzhető, ha odafigyelünk arra, hogy a készülék ne melegedjen túl. A meghibásodásért nagyon gyakran felel az eltömődött klímahűtő. A hűtő lamelláin lévő szennyeződések miatt nem tudta leadni azt a hőmennyiséget, amely segítségével optimális lenne a működése.

Ennek köszönhetően a klímakészülék túlhevül. Ha odafigyelünk a rendszeres karbantartásra és a klíma tisztítására, akkor az autóklíma kompresszor javítás elkerülhetővé válik. Ahhoz, hogy a kompresszor tökéletesen működjön, szükségünk van egy nagyon jó minőségű klímaolajra is. Ha az olajszint kevés, akkor a klíma nem tud megfelelőképpen dolgozni, így a belső alkatrészek elkezdenek kopni, vagy egyszerűen csak összesülnek.

Az sem jó, ha az olajszint túl magas, hiszen az is komoly gondot tud okozni. Ha nem sikerül megoldani az autóklíma kompresszor javítást, akkor új alkatrész beszerelésével lehet orvosolni a problémát. Az alkatrészek többségét raktárról beszerezve azonnal be lehet szerelni, így újra működőképessé válik a klímakészülék.

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.