Autó klíma tisztítás ózon segítségével

Az autónk klímáját időnként tisztítani kell, hiszen csak így lehetünk abban biztosak, hogy az tökéletesen működik. Ha nem végezzük el az időszakos karbantartási munkálatokat, akkor az sajnos akár komoly egészségügyi problémát is okozhat. Az autó klíma tisztítása ózonnal egy olyan új technológiának számít, ami iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Nem használnak fel semmiféle vegyszert vagy […]

Az autó klíma felépítése

Az autónkban lévő klímakészülék működésével és felépítésével jó megismerkedni, hiszen így majd sokkal könnyebben fogjuk tudni használni. A berendezés több alapegységből épül fel, mindegyiknek nagyon fontos szerepe van. Az autó klíma egyik legfontosabb alkotóeleme az expanziós szelep. Ez a szelep választja el a magas nyomású oldalt az alacsony nyomású oldaltól. Szerepe a hűtőgáz adagolásában van, […]

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.