Milyen lépéseken megy át az autóklíma feltöltés?

A klímatöltés megkezdése előtt mindig az autóklímánk állapotáról kell megbizonyosodni, hiszen vannak esetek, amikor nem is szükségszerű a klíma feltöltése. A szemrevételezést követően nyomáspróbát kell végezni, amit 18 bar nyomás mellett lehet lemérni. Az autóklíma feltöltés következő lépése ugyancsak egy ellenőrzés, amit egy szivárgást érzékelő spray-vel kell elvégezni, ezzel kell átfújni a kompresszort és a […]

Egy autóklíma feltöltés szakszerű lépései

Az autóklíma karbantartást igényel, ám mindig a klíma típusának megfelelően kell eljárni. A klímatöltést bízzuk szakértő kezekre, hiszen csak így lehetünk abban biztosak, hogy az megfelelőképpen fog történni. Az autóklíma feltöltés első lépését a rendszer ellenőrzése képezi. A szakember utána néz, hogy a klímakészülék mindenegyes alkotóeleme tökéletesen működik-e. A nyomásra is figyelni kell, hiszen nem […]

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.