Az autóklíma működése egyszerű

Az autóklíma felépítésénél kondenzátorral, hűtőközeggel, kompresszorral és nyomáskapcsolóval találkozhatunk. Ezek együttesen alkotják a működését. Ha hatékonyan dolgozik, akkor az autóklíma használója is előszeretettel fog a bekapcsolása mellett dönteni, de lássuk csak, hogy miből áll az autóklíma működése? Az autóklíma első lépésként összesűríti a hűtőközeget, így a külső hőmérséklet fölé kezdi emelni annak a hőmérsékletét. Ezt […]

Az autóklíma működése egy egyszerű folyamat

Az autóklíma rendszerének működése nagyon egyszerű. A beépített klímakészülék működési alapelve a hőmérsékletváltozásra épül. A hűtőközeg egy olyan környezetbarát anyagból készül, amit időszakonként újra kell tölteni. Egy töltés esetén 400-950 gramm mennyiséget kell a klímába tölteni, a készülék típusától függően. Az autóklíma működése mindenki számára könnyedén érthető. A rendszer tulajdonképpen egy kört alkot. A gáz […]

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.