Az autóklíma tisztító spray használata

Az autóklíma tisztítását akár mi magunk is meg tudjuk oldani, ehhez csak a megfelelő tisztítószerekre van szükségünk. A legnépszerűbbnek talán a tisztító spray mondható, hiszen annak használata nagyon egyszerű, és bármiféle szakértelem nélkül használható. Az autóklíma tisztító spray segítségével nemcsak tisztítani lehet, hanem fertőtleníteni is. Optimális tisztítási lehetőséget biztosít, minden típusú autóklíma számára. A spray […]

Az autóklíma tisztító spray egyszerű használata

Az autóklíma készülék évente a hűtőközegüknek legalább húsz százalékát veszítik el, így ha nem végezzük el a rendszeres karbantartásokat, akkor az nem fog már kellőképpen dolgozni. Évente, általában tavasszal kell elvégezni a tisztítást és fertőtlenítést. Az autóklíma tisztító spray szinte bárhol beszerezhető, és árban kedvezőek, így minden autótulajdonos meg tudja magának engedni. A tisztítás és […]

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.