Egy autóklíma feltöltés szakszerű lépései

Az autóklíma karbantartást igényel, ám mindig a klíma típusának megfelelően kell eljárni. A klímatöltést bízzuk szakértő kezekre, hiszen csak így lehetünk abban biztosak, hogy az megfelelőképpen fog történni. Az autóklíma feltöltés első lépését a rendszer ellenőrzése képezi. A szakember utána néz, hogy a klímakészülék mindenegyes alkotóeleme tökéletesen működik-e.

A nyomásra is figyelni kell, hiszen nem mindegy, hogy a klímában mekkora nyomás uralkodik. Ennek az eredménye azt is kimutatja, hogy a rendszerben mennyi hűtőközeg van még. A maradék hűtőközeget minden esetben teljesen le kell fejteni. Ahhoz, hogy az autóklíma tökéletesen tudjon működni, nagyon fontos az, hogy ne kerüljön bele több hűtőközeg, mint a gyárilag előírt mennyiség.

Az autóklíma feltöltés sose ne történjen rátöltéssel. Egy áltagos autó esetében 800 gramm alatti mennyiséggel kell számolni. Ha üres a rendszer, akkor már könnyedén tudjuk, hogy mennyi hűtőközeg mehet bele. Ha feltöltötték, újra egy nyomáspróba következik. Ha esik a nyomás, akkor valahol le kell ellenőrizni a rendszert, mert a feltöltött gáz valahol szivárog. Ha viszont állandó értéket kapunk, akkor az autóklíma feltöltés sikeres volt.

Ezután egy speciális klíma olaj is a rendszerbe kerül. Maga a klímatöltés egyáltalán nem számít drága szolgáltatásnak. Ahhoz, hogy az autóklíma tökéletesen tudjon működni, szinte elengedhetetlenné válik, hogy évente legalább egyszer ne kelljen elvégezni. Sok autótulajdonos a klímarendszer karbantartásával szokták egybekötni a hűtőközeg feltöltését, így nemcsak időt, de még pénzt is lehet spórolni.