« | Kezdőlap | »

Klímatisztítás bárhol az országban

Minden berendezés esetében fontos az időnkénti ellenőrzés, tisztítás és karbantartás. Nincs ez másként az autóklíma esetében sem. A klímatisztítás nemcsak azért nélkülözhetetlen, mert meghibásodás esetén nem részesülhet a rendszer előnyeiben, hanem azért is, mert a folyamatos páralecsapódás következtében a berendezésben gombák is elszaporodhatnak.

Ezért mindenképp fontos, hogy időnként elvigyük az autónkat egy műhelybe, ahol megelőzhetik ezt a problémát. Az autóklíma manapság már nem számít luxusnak, hiszen folyamatosan nő az igény rá. Ez érthető is, mivel, aki próbált már nyáron egy hosszabb utat levezetni légkondi mentes autóban, az bizonyára tudja, hogy iszonyatos kihívás. Sokkal jobb, ha beszerel egy légkondit, ami mellé a rendszeres klímatisztítást is beiktatja.

Lehet, hogy most azt gondolja, hogy nem szeretne plusz pénzt költeni arra, hogy valaki átnézze a berendezését, viszont még mindig sokkal jobban jár így, minthogy később akár az egész klíma kicserélésére költsön. Érdemes utána járni ennek a témának, főleg akkor, ha rendelkezik a légkondival az autójában. Számos egyéb, hasznos információt is megtudhat arról, hogy például milyen gyakran kell bekapcsolni és működtetni a klímát a téli hónapokban, vagy mi állhat különböző problémák hátterében.

A klímatisztítás egy olyan szolgáltatás, ami az ország számos pontján történik, tehát nyugodtan nézzen szét az oldalunkon, ha szeretne találni egy profi műhelyet Debrecenben, Budapesten, Miskolcon, Veszprémben, vagy bárhol máshol. Mivel mindenki azt szeretné, hogy precíz munkát végezzenek az autójában, azt tanácsoljuk, hogy hagyja a műhelyben a járművet, ha komolyabb a baj.

Nem érdemes siettetni a munkálatokat, ugyanis minél alaposabban átnézik a berendezését, annál jobban kezelésbe is veszik. A klímatisztítás pontosan egy olyan folyamat, amit évente legalább egyszer mindenkinek el kell végeznie. Keressen egy közeli szervizt és bízza ezt a feladatot a szakemberekre! A légkondi fontosságát csak az tudja értékelni, aki már tapasztalta az előnyeit.

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.