« | Kezdőlap | »

Környezetvédelem és CFC gázok

Mik is azok a CFC gázok és mi közük az autóklímához?

A CFC gázok először az 1930-as években jelentek meg, molekulájuk 2-2 hidrogénatomot, két fluor atomot és két klóratomot tartalmazott (CF2Cl2). Ebben a formában egész biztos vagyok benne, hogy az átlagembernek nem sokat mond a vegyület, de a gyártók által forgalomba hozott nevük, a Freon 12 már ismerős lehet. Kiváló hűtőközegként hamar elterjedt az ipar minden területén, ám most már tudjuk, hogy a Freon súlyosan rombolja az ózonmolekulákat és nagymértékben növeli az üvegházhatást.
Mivel a CFC molekulák nem képesek a lebomlásra, hanem közel 10 év alatt a légáramlatokkal feljutnak a sztratoszférába, ahol a klóratom felszabadul, fokozottan reakcióképessé válik és az ózonnal érintkezve, bekebelezi az oxigénatomokat.

Képzeljük el, hogy egyetlen klóratom milyen pusztításra képes és képzeljük el, hogy ezt az anyagot, a Freon 12-őt évtizedeken keresztül használtuk hűtésre. Hiába szüntették be a CFC gázok gyártását felismerve a súlyos környezetromboló hatását, még hosszú évtized kell elteljen ahhoz, hogy a légkör ózonrétege visszaálljon eredeti értékére. Egyes becslések szerint ez a folyamat talán 2040-2050-re ér végett.

Jelenlegi szabályozás szerint Európában minden klímarendszerben, így az autóklímában is a HCFC gázokat lehet használni hűtőközegként. Különféle HCFC gázokat fejlesztett ki a különféle ipar önmaga számára, de mindegyik HCFC gáz közös vonása, hogy maga a CFC gáz tartalmaz egy hidrogén atomot is. A hidrogén atom instabilabbá teszi a molekulát, így az a felső légrétegekbe jutva könnyebben reakcióba tud lépni a légkör egyéb anyagaival. Ezért a gáz, mire elérné a sztratoszférát teljesen lebomlik és a klóratom már nem képes az ózonréteg oxigénatomjait bekebelezni.

Autótulajdonosként is felelősen kell ehhez a súlyos problémához hozzáállnunk, s azzal, hogy rendszeresen karbantartjuk az autóklímát, vagy a hűtőközeg utántöltést végeztetjük el, nem csak magunk kényelmét segítjük elő, hanem közvetve környezetünk óvását is. Olykor egy hibás autóklíma sokkal nagyobb gondot okozhat.

 

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.