« | Kezdőlap | »

Légkondi tisztítás spray segítségével

A klíma tisztítását igenis szem előtt kell tartani, hiszen csak rendszeres karbantartás mellett lesz hosszú életű a készülék.

Természetesen arról sem szabad megfeledkezni, hogy a légkondi sokkal hatékonyabban és gazdaságosabban fog működni, ha állandóan odafigyelünk arra, hogy milyen állapotban van. A légkondi tisztítás házilag is elképzelhető, de jobb, ha szakértő kezekre bízzuk. A különböző fertőtlenítési eljárások mellett, komoly figyelmet kell fordítani a készülék vegyszeres tisztítására is.

A légkondi tisztítás szolgáltatásához tartozik a szűrők átmosása is. A légkondi tisztító spray használatával könnyedén meg lehet oldani a fent említett problémákat. A spay használatát mi magunk is meg tudjuk oldani, de ha szét kell szedni a klímát, akkor megint hívjunk szakembert.

A légkondi tisztító spray habját a levegőnyílásokra és a hűtőrácsra kell ráfújni. A spray illatosított, így majd kellemes illat fogja átlengni a lakást. A légkondi tisztító spray használata nem ajánlatos téli időszak alatt.

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.