« | Kezdőlap | »

Miért érdemes igénybe venni az autóklíma szervíz szolgáltatásait?

Ha autóklímával rendelkezünk, akkor mindenképpen oda kell figyelni arra, hogy azt rendszeresen karban legyen tartva. A klímahűtő javítását bízzuk szakértő kezekre, akik pontosan el tudják végezni a feladatot. Az autóklíma szervíz töltéssel is foglalkozik.

Mielőtt töltésre kerül a sor, mint a klíma jelenlegi állapotának felmérésével kell számolni. Ha szükséges, akkor a hibás alkatrészeket meg kell javítani, ki kell cserélni, és csak azt követően történhet meg a klíma töltése. Időben nem sok, hiszen alig egy óra alatt megvan.

Ezt követően ellenőrizni kell a kenőolaj mennyiségét, tömítettséget. A klímagáz töltését viszont mindig az autó típusának megfelelően kell meghatározni. Az autóklíma szerviz szolgáltatásait 18-24 havonta igénybe kell venni, ha azt szeretnénk, hogy az autóban lévő légkondicionáló problémamentesen tudjon működni.

Ha a klíma kellemetlen szagokat bocsájt ki magából, akkor ott baktériumok tanyáztak meg. Ebben az esetben azonnal az autóklíma szervízbe kell menni, ahol el kell végezni a megfelelő tisztítást. Az autóklímát természetesen mi magunk is meg tudjuk tisztítani, de ha teljes fertőtlenítésre van szükségünk, akkor jobb, ha az autóklíma szervíz szolgáltatásait vesszük igénybe.

Figyeljünk oda arra, hogy a kondenzátor eleje, valamint a vízhűtővel szomszédos helyet mindig tisztán tartsuk. A klímát akkor is be kell kapcsolni, ha tél van, hiszen ha hosszú hónapokon át üzemel, akkor az sajnos a készülék gyorsabb meghibásodásához tud vezetni. Továbbá nagyon fontos, hogy álló helyzetbe nem használjuk a klímakészüléket, még akkor sem, ha új autóval rendelkezünk.

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.