« | Kezdőlap | »

Milyen gyakran kell az autóklíma tisztítás?

Aki keményen megdolgozott azért, hogy egy profi autót vásárolhasson magának, ami mindennel fel van szerelve, az bizonyára szeretné, ha fenntarthatná a magas színvonalt. Az autóklíma tisztítás elvégzése éppen ezért nagyon fontos. Rendszeresen el kell vinni a járművet ellenőrzésre, hogy meggyőződjön arról, hogy minden rendben van vele.

Azonban nincs ez másként a különböző berendezésekkel sem. Mint minden, a klíma is elromolhat egy idő után. Ezért szükséges a rendszeres karbantartás, ellenőrzések és szükség esetén a mihamarabbi közbenjárás. Az autóklíma tisztítás nem tart sok ideig, úgyhogy, amennyiben előzetesen egyeztet a szakemberrel, akár helyben is elvégezheti Önnek.

Amennyiben a berendezés szétszedésénél egyéb problémákat is észlelnek, nehezebb lesz rövid idő alatt megoldani a gondot. A legjobb megoldás az, hogy akkor viszi el a járművet a szerelőhöz, amikor néhány napig nélkülözheti. Így Ön sem fog folyamatosan az autója miatt stresszelni, valamint a műhelyben is lesz idő arra, hogy alaposan elvégezzék a munkát.

Egy minőségi klíma nagyon sokat jelent a fülledt meleg idején, hiszen a túl nagy forróság és a friss levegő hiánya miatt előfordul, hogy az útra sem lehet olyan jól koncentrálni. A biztonságos vezetés érdekében pedig mindenképp érdemes jó körülmények között tartani az autót.

Amennyiben úgy érzi, hogy a járműve megérett egy autóklíma tisztításra és szeretne egy profi helyet találni erre a feladatra, az oldalunkon segítséget talál a megfelelő szolgáltatás eléréséhez, számos városban.

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.