Mire jó az autóklíma télen és miért kapcsoljuk be ilyenkor is?

A forró nyári napokon az autóklíma aranyat ér. Manapság már bele tartozik a gyári felszereltségbe, de volt idő, amikor ez egy nagyon drága extrának számított. Ezért aki tehette, az esetleg az utólagos beszerelésével oldotta meg az autó hűtését, míg mások megtanultak együtt élni azzal, hogy nincs autóklíma az autóban. Magasfokú komfortérzetet biztosít, de nem árt, hogyha tudjuk, hogy mikor és hogyan érdemes használni. Télen? Ugyan minek? Pedig az autóklíma téli használatának is megvannak a maga előnyei.

Miért indokolt az autóklíma télen?

Hiszen a hidegben mindenki a fűtésre koncentrál és aki csak teheti az bekapcsolja az előmelegítést, azért, hogy mire beszáll egy sötét téli reggelen az autójába, ne egy jégverem kellős közepén találja magát. Milyen jó is az, amikor az ülésfűtés kényeztet munkába menet, miközben kint könyörtelenül tombolnak a mínuszok. Mégis kinek jut eszébe ilyenkor bekapcsolni az autóklímát? Lehet, hogy mégis vannak olyanok, akik valami kényszerképzettől vezérelve önsanyargatásba kezdenek és lehűtik az utasteret?

Pedig a szakértők szerint kifejezetten ajánlott az autóklíma téli használata. Noha nem egészen olyan intenzitással, mint nyáron, de esetenként nem árt bekapcsolni. Alapvetően két dolog miatt ajánlják, hogy néha bekapcsoljuk a hideg szezon alatt. Egyrészt jót tesz a kompresszornak és úgy általában véve az egész rendszernek.

 

Hogyha több hónapnyi szünetelés után indítjuk be újra, akkor számítanunk kell a lerakódások okozta kellemetlenségekkel. Előfordulhat, hogy itt-ott berozsdásodik, megjelennek a rendszerben a baktériumok, a penész stb. Így már nem csak a kellemetlen szagok miatt kell aggódnunk, hanem az egészségünket is károsíthatja a sokáig szüneteltetett autóklíma.

De ha néha beindítjuk és hagyjuk járni néhány percet, akkor már meg is oldottuk a kompresszor kenését. Úgy kell elképzelnünk, mintha nem használnánk 1-2 éven keresztül az autót. Valószínűleg nem indulna be egyből, vagy be sem indulna egyáltalán. Gond lenne a tömítésekkel, a lerakódott olajos szennyeződésekkel stb. Az autóklíma is sokkal jobban muzsikál, ha rendszeresen használva van.

Ugyanakkor a párátlanításban is fontos szerepe van, mivel keringeti és szárítja a levegőt az utastérben. Télen gyakran okoz kellemetlenséget az ablakok párásodása, amire gyógyír lehet az autóklíma bekapcsolása. Ilyenkor ajánlott a fújást egyenesen a szélvédőre irányítani. Havas, ködös, esős időben kimondottan ajánlott a folyamatos működése vezetés közben.

A manuális klíma használata is előnyös a hidegben

Nincs mindenki tisztában azzal, hogy mégis mi a különbség a manuális és a digitális vagy automata klíma között, de alapvetőleg ezek az elnevezések a klímavezérlő rendszer típusára utalnak. Az egyszerűbb változat nem meglepő módon a gombnyomással vezérelhető változat, ami nem más, mint a manuális klíma.

A hópihe gomb benyomásával indítható be és a fűtés kezelőszerveivel irányíthatjuk a hőmérsékletet, a befújás erősségét, mennyiségét és irányát. Mielőtt még azt gondolnánk, hogy ennél a digitális klíma csakis jobb lehet, érdemes inkább úgy gondolni rá, hogy az egy kifinomultabb, jobban beállítható rendszer. A hatásfokot tekintve egy jó állapotban lévő manuális klíma is tökéletesen megfelel a célnak.

Automata klíma kifinomult vezérléssel

Itt már beállítható a kívánt hőmérséklet, az automatika pedig mindent elvégez helyettünk. Kényelmesebb, hiszen szinten tartja a beállított hőmérsékletet, beállítja annak az irányát és szabályozza a kompresszor működését. Persze automata és automata klíma között is vannak különbségek, hiszen ezek minősége nagyban függ pl. az utastérben elhelyezett érzékelők számától, helyétől stb.

Manapság a drágább autók esetében a gyártók már kétzónás rendszert alkalmaznak. Így a hátsó ülésen utazók is egyénileg állíthatják be kívánt hőmérsékletet. További extrakánt említésre méltó az üléshűtés is, ami inkább a ventilátorok révén generált szellőztetést foglalja magába. Végezetül pedig érdemes megjegyezni, hogy soha ne a gyors és a minél hidegebbre hűtés legyen a cél, mert az egészségtelen. Inkább a kellemes hőérzet megteremtése lebegjen a szemünk előtt.