« | Kezdőlap | »

Profi autóklíma tisztítás Székesfehérvár műhelyeiben

Az autóklíma tisztítását nem szabad elhanyagolni, hiszen nagyon sok egészségügyi problémát tud okozni, ha nem figyelünk oda. Bármilyen típusú klímakészülékről is legyen szó, azt bármely szervízben le tudják ellenőrizni. Professzionális autóklíma tisztítás Székesfehérvár településén is igényelhető. Itt több olyan szakszerviz működik, ahol készséggel állnak az autótulajdonosok rendelkezésére.

A klíma tisztítása során tudni kell, hogy a készülék párologtató része tökéletes telephelyet jelent a baktériumoknak, gombáknak. Ezek a légáramlattal együtt az utastérbe kerülhetnek, így az hatással van az autóban utazók számára. Az autóklíma tisztítás Székesfehérvár városában olcsón igényelhető, ám mindig kérjünk időpontot. Évente egyszer érdemes elvinni a szervizbe.

A klímakészülék mellett a pollenszűrőt is le kell ellenőrizni. Nagymértékben csökkenti a klíma hatásfokát, ha nem a megfelelő állapottal rendelkezik. Ugyanúgy évente érdemes őt is megnézetni. Természetesen az autóklíma tisztítás Székesfehérvár városában szakszerűen végezhető el. Ha szükséges, akkor az autóklíma javítását is meg tudják oldani, esetleges cseréjében is el kell gondolkodni, ha a javítás során nem működik kellő hatékonysággal.

De mit lehet tenni annak érdekében, hogy minél kevesebbszer kellene a klíma miatt szervizbe menni? Elsősorban is mindig ki kell kapcsolni a klímát, amikor az autó megáll. Ha bekapcsolva hagyjuk, akkor csak a környezeti levegőt fújja be az utastérbe, és így melegíti fel a szellőző járatokat. Ez azért is rossz, mert több piszok és por kerül a készülékbe.

 

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.