« | Kezdőlap | »

Rendszeres klíma karbantartás és alkatrészcsere

A klímakészülék rendszeres karbantartásáról nem szabad megfeledkezni, hiszen a környezetünk és saját egészségünk mindig az első helyen kell szerepeljen. A klíma nedves és meleg táptalajt biztosít a különböző baktériumoknak, vírusoknak, amelyek a legtöbb légúti megbetegedésekért felelnek. A klíma karbantartás mindig legyen a szakember feladata, aki pontosan tudja, hogy a készülékhez milyen típusú tisztítószer használható, hogy az a legnagyobb hatékonyságot tudja majd kifejteni. A klímában nemcsak a baktériumok, hanem gombák, spórák, pollenszemcsék is megtapadnak.

Amennyiben nem figyelünk a klíma karbantartás fontosságára, akkor annak komoly következménye is lehet. A készüléket tisztító szakember azt is felméri, ha valamelyik klíma alkatrész elkopott, eltört, vagy nem tud már olyan hatékonysággal dolgozni, mint ahogy azt elvárnánk tőle. Az új klíma alkatrész beszerelését ne próbáljuk meg semmiképpen sem egyedül, hanem bízzuk ugyancsak szakértői kezekre, ha azt szeretnénk, hogy az hosszútávon jól tudjon működni.

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.