« | Kezdőlap | »

Rendszeresen el kell végezni az autóklíma töltést

Ma már a legtöbb gépkocsi rendelkezik beépített légkondival, ami nagyban növeli a komfort fokozatot és már teljesen elvárt eleme a felszereltségnek. Azonban gondot is kell fordítani erre: autóklíma töltés, pollenszűrő cserét kell rendszeresen végezni, hogy az optimálisan tudjon működni.

Ha nem visszük el karbantartásra az autónkat egy ilyen jellegű munkát végző szerelőhöz, akkor a hanyagságunkat a benzin megnövekedett fogyásában tapasztaljuk meg. Az autóklíma töltés és szükséges karbantartások elvégzése azért fontos, mert ezek révén lehet optimális üzemben használni ezen berendezését a kocsinak. Ha a pollenszűrő koszos, akkor nem jut át rajta a hideg levegő, ezáltal erőlködni fog a berendezés.

Az autóklíma töltést igyekezzünk mindig a legjobb szakembernél elvégeztetni és még akkor, amikor nincsen nyár, mert abban az időszakban kezdődik a nagy rohama a gépkocsi tulajdonosoknak.

Ha még teljesen új az autónk, akkor a márkaszervizben lehet elvégeztetni az autóklíma töltést, így biztosak lehetünk abban, hogy a legmagasabb szintű szolgáltatást kapjuk.

Ha intenzíven használja a légkondit, akkor évente legalább egyszer tavasszal menjen el karbantartásra és esetleges autóklíma töltésre is! Keresse meg a legjobb szerelőt az itt található segítséggel!

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.