« | Kezdőlap | »

Tavasszal végeztesse el az autóklíma töltést!

Érkeznek a nagy melegek és még mindig nem tudja azt, hogy jól működik-e a klíma a kocsijában? Mire vár még? Végeztesse el a legjobb szakemberek valamelyikével az autóklíma töltést valamelyik nagy városban!

Figyelni kell arra, hogy a rossz klíma, amiben el van dugulva a pollenszűrő, nem tud hatékonyan működni. Hiába hűti az autó a levegőt, ha nem jut be az utastérbe, ahol egyébként a hő érzékelője is van a légkondinak. Többet fog fogyasztani az autó, mert folyamatosan azt érzékeli, hogy még mindig hűtenie kell. Ezért az autóklíma töltésen túl, a szűrő cseréje is nagyon fontos tényező.

Lehet kapni bontott klímákat is, melyek olcsóbban beszerezhetőek, azonban gyakrabban kell karbantartásra is vinni őket. Az autóklíma töltést is gyakrabban el kell végeztetni ilyen berendezéseknél.

Ha teljesen új klímát szereltet be a gépkocsijába, akkor évente egyszer teljesen elegendő lesz karbantartásra vinni. Persze minden attól is függ, hogy milyen gyakran kapcsolja be utazás közben. Ha alig használja, akkor az autóklíma töltést is ritkábban kell elvégezni.

Mindig olyan szerelőt keressünk, aki jártas az ilyen fajta szerelésekben, mert egy elég drága berendezésről van szó, aminek a működése kihatással van a benzin fogyasztásra is. Keresse meg az interneten az autóklíma töltést elvégző szerelőt!

Autóklíma.com

Autóklíma töltés, beszerelés, javítás karbantartás

Autóklíma szervíz

Figyelem!


Ha az alábbi tüneteket észleli autójában, azonnal keressen fel bennünket:
  • Nem kielégítő a hűtés
  • Zajos a klímarendszer
  • Poshadt, dohos, kellemetlen szag

Hasznos tanácsok

- A gépkocsi utasterében legfeljebb 8-10 fokkal legyen hidegebb, mint a külső hőmérséklet, mivel ellenkező esetben kiszállás után, a melegben hirtelen kitáguló erek miatt csökken a vérnyomás, és erős fáradtságérzet léphet fel.

- A felforrósodott autóba beülve ne hűtsük le túl gyorsan az autó belsejét, mivel megviseli a szervezetet a hirtelen nagymértékű hőmérsékletváltozás.

- Ne irányítsuk közvetlenül magunkra a hideg légáramlatot, mert ez megfázást, ízületi gyulladást okozhat.

- Vegye figyelembe, hogy a légkondicionáló használata csökkenti a motor teljesítményét.

- Fogyasszunk folyadékot, mivel a klíma nemcsak hűti, hanem szárítja is az utastér levegőjét, és a test kipárolgása megnő.

- Elsősorban külsőlevegő befújással használja klímaberendezést - belső levegőkeringetésre csak indokolt esetben (pl. kellemetlen külső szag) kapcsolja. Városban ugyancsak ajánlott a belső levegőkeringetés, mivel a városi szmog teljes kiiktatására a pollenszűrő nem képes.