Autóklíma – minden, amit a karbantartásról tudni kell

A napjainkban forgalomba kerülő gépjárművek már gyakorlatilag elképzelhetetlenek autóklíma nélkül és valljuk be, az egyre forróbb nyarak komoly kihívásokat jelentenének a volán mögött, megfelelő hűtés nélkül. Függetlenül attól, hogy egy újabb autót használunk, netán egy régebbi modellt, a rendszer mindegyikben hasonlóképp van felépítve.

Bár az otthonunkban található légkondicionálókból kiindulva azt gondolhatnánk, hogy ezek az architektúrák alapvetően egyszerűek, valójában az autóklíma rengeteg csőből, vezérlőelektronikából és kiegészítőből áll. Ennek megfelelően, amikor valamilyen probléma lép fel, akkor maga a diagnosztika okozza az egyik legnagyobb kihívást, ennek házi módszerekkel nekilátni teljesen értelmetlen időpazarlás. A legfőbb kérdést sokkal inkább az jelenti, milyen módszerekkel előzhető meg – illetve késleltethető – a meghibásodás és milyen karbantartásokat kell elvégeznünk, ha azt szeretnénk, az autóklíma sokáig üzemeljen hibátlanul kocsinkban. Szerencsére néhány tanács betartásával nagyon sokat tehetünk azért, hogy a lehető legritkábban kelljen szervizbe vinnünk a járművet.

Milyen módon történjen az autóklíma karbantartása?

Akárcsak oly sok esetben, úgy ennél a témánál is erőteljesen megoszlanak a vélemények és időről időre változnak az útmutatások is. Régebben még a szakemberek is azt tanácsolták, hogy legalább kétévente menjünk el rátöltetni, hiszen a gáz mennyisége kardinális jelentőséggel bír a rendszer hatékonysága szempontjából.

 

Nos, ez valóban így van, hiszen már 15-20 százalékkal kevesebb hűtőközeg is problémákat okozhat, ráadásul a fogyasztást is jelentősen megemelheti. Ugyanakkor az ebből adódó rendellenességeket már a saját bőrünkön fogjuk tapasztalni, lévén ilyenkor az autóklíma már sokkal kevésbé képes hűvös levegőt előállítani. Emiatt aztán ma már az az irányelv van érvényben, miszerint a tökéletesen működő légkondihoz inkább ne nyúljunk, hiszen egy annyira komplex architektúráról van szó, hogy minden egyes beavatkozás csak növeli a meghibásodások lehetőségét.

Ehelyett inkább figyeljünk oda az autóklíma előírás szerinti használatára és az elengedhetetlen karbantartások elvégzésére. Fontos, hogy kizárólag járó motor mellett kapcsoljuk be a légkondit és a pollenszűrők gyakori cseréjét se hanyagoljuk el. Sokan ódzkodnak a motormosástól, ám a tavaszi szezonban egyszer tanácsos sort keríteni rá. A sós latyak ugyanis gyorsan kikezdi a hűtő vékony anyagát, ez pedig rozsdásodáshoz vezet, aminek szinte biztosan szivárgás lesz a vége.

Mikor jön el az autóklíma töltés ideje?

A hűtési hatékonyság pedig már egy apróbb lyuk hatására is vészesen csökkeni kezd, ha pedig ez megtörténik, akkor az autóklíma töltés már csak a legritkább esetben nyújt hathatós segítséget. Ilyenkor a legbölcsebb, amit tehetünk, hogy szakemberre bízzuk a probléma forrásának felderítését, majd természetesen a javítást is.

Ugyan a gáz pótlása nem jelent különösebben nagy kiadást, de hosszú távon csak magunknak – és persze a környezetünknek – ártunk, ha ezzel próbáljuk meg orvosolni a nagyobb problémákat. Az is tanácsos szem előtt tartanunk, hogy bármennyire is körültekintően bánunk a légkondival, egy idő után biztosan elkerülhetetlenné válik egy átfogó karbantartás.

Az autóklíma csövek elöregednek, ahogy a tömítések állapota is gyengül az évek múlásával, ezt a fajta avulást pedig semmilyen módszerrel nem tudjuk megakadályozni. A rendszer állapotának megóvása mellett azonban a saját egészségünkre is kiemelt figyelmet kell fordítani. Az elhanyagolt légkondicionáló ugyanis kiváló táptalajt jelent a baktériumok és a gombák számára, amelyek komoly megbetegedéseket okozhatnak.

Mikor elegendő a klíma tisztító spray?

Ez persze otthonunk hűtésénél is így van, ám míg ott a legtöbben kiemelt figyelmet fordítunk az évenkénti alapos tisztíttatásra, úgy a járművek kapcsán erre gyakorta sokkal kisebb hangsúly kerül. Ez azonban jelentős kockázatokat hordoz magában, így legalább minden szezon előtt érdemes egy teljes körű takarítást végezni.

Ezt akár házilag is megtehetjük, viszont nagyon körültekintően kell eljárni, hiszen az átmosás során a rossz helyre kerülő hab akár az elektronika meghibásodásához is vezethet. A klíma tisztító spray ugyan segít eltüntetni a kellemetlen szagokat, ugyanakkor a már kialakult gombák, illetve baktériumok eltávolításához nem elég hatékony. Az autóklíma átmosását ezért ajánlott profi szakemberekre bízni. Így biztosak lehetünk a kifogástalan végeredményben, mindamellett, hogy ez a beavatkozás nem jár túlságosan magas bekerülési költséggel sem. Annak érdekében, hogy a pangó víz ne okozzon problémát, két szempontra tanácsos nagy figyelmet fordítanunk.

Az egyik, hogy az autóklíma használatát mindig úgy fejezzük be, hogy hagyjuk pár percet járni a ventilátorokat. Ezzel a módszerrel eredményesen kiszárítható minden légcsatorna. Emellett időről időre vizsgáljuk meg, hogy a lecsapódó pára tud-e távozni a járműből. Járó légkondi mellett ezt egy víztócsa jelzi az álló autó alatt. Ha ezt nem tapasztaljuk, akkor a kivezetés valahol eltömődött, ami azonnali beavatkozást igénylő probléma.

Autó klíma javítás házilag? Nem jó ötlet!

Sajnos a legkörültekintőbb használat dacára is megeshet, hogy egyik napról a másikra azt tapasztaljuk, az autóklíma nem működik. A megfelelő szerszámok és némi kézügyesség birtokában ilyenkor felmerül a kérdés, vajon érdemes-e otthon nekiállni megszerelni a rendszert. A helyzet az, hogy bár egy járművön nagyon sok mindent önállóan is megbütykölhetünk, az autó klíma javítás aligha tartozik ezek közé. Nem véletlenül foglalkoznak ezzel külön szakemberek és nem a hagyományos értelemben vett autószerelők, lévén egy teljesen eltérő mesterség, ami speciális kiegészítőket és rengeteg tapasztalatot igényel.

A legkisebb hiba is nagyon komoly következményekkel járhat és azt se felejtsük el, miszerint az autóklíma feltöltése házilag nem jó ötlet és csak arra szakosodott hozzáértő végezheti, már csak azért is, mert az ehhez szükséges masinával csak a kvalifikált műhelyek rendelkeznek. Mivel egy szervizelés esetén a legfőbb cél, hogy az autóklíma ismét hosszú távon megbízhatóan üzemeljen, ezért ne kísérletezzünk, hiszen az a legtöbbször sem a költséghatékonyság, sem pedig a biztonság szempontjából nem vezet eredményre. Inkább figyeljünk oda a helyes használatra, végezzük el az időszakos karbantartásokat és amikor szükséges, vigyük specialistához a járművet.