Autóklíma töltés Győrben – hová vigyem az autóm?

Az autóklíma töltés Győr régiójában nem tartozik a megoldhatatlan feladatok közé. A maximális komfortérzet szerves részét képezi vezetés közben az autóklíma állapota. Meglehet, hogy átlagos nyári hőmérséklet esetén nem mutatkozik meg a hűtőközeg hiánya, viszont, ha beköszönt az extrém meleg, akkor nyilvánvalóvá válhat, hogy nincs minden rendben a klímával.

Az autóklíma feltöltés csak a megoldás egyik részre

Mert az autóklíma töltés Győr esetében sem úgy zajlik, mint egy tankolás. Pedig, akik otthon hajtják végre a feltöltést, azok gyakran bele sem gondolnak abba, hogy ez egy mennyire összetett dolog kéne legyen. Először fel kell tennünk magunkban azt a kérdést, hogy egyáltalán miért jutottunk el odáig, hogy a klíma feltöltésén gondolkodunk?

Alapvetőleg egy jó állapotban lévő klímarendszer 8-10 éven keresztül nem kéne feltöltésre szoruljon. Persze ez nem azt jelenti, hogy ez idő alatt nem történik meg némi hűtőközeg elpárolgás, viszont ez korántsem olyan számottevő, hogy lerontsa az autóklíma teljesítményét. Mégis miért töltik fel a klímájukat olyan sokan évről évre? Erre nem lenne semmi szükség, mert az állandó töltögetés nem old meg semmit.

 

Ha ilyen gyakran töltjük újra a klímát akkor annak valószínűleg az az, oka, hogy a rendszer valahol szivárog. Tehát az elsődleges cél ebben az esetben az, hogy fény derüljön a szivárgás helyére, mert ezt követően már sokkal egyszerűbb azt kijavítani. Másrészt pedig gazdaságosabb megoldás végre rendbe tenni a rendszert egy rátermett autóklíma szerviz segítségével.

Az első lépés nem az autóklíma feltöltés

A profi autóklíma töltés Győr vonzáskörzetében szintén állapotfelméréssel kezdődik. Minek elvégezni az autóklíma feltöltést, hogyha egyértelmű, hogy a rendszer szivárog? Tehát az első dolga az autóklíma szerviznek, hogy felméri a klímarendszer állapotát, majd kijavítja az esetleges hibákat és csak ezt követően kezdődik az autóklíma feltöltés.

Ha átmegy a nyomáspróbán, akkor minden bizonnyal a rendszer ép és egészséges, tehát nem szorul szerelésre. Ezt úgy lehet kideríteni, hogy nagyjából 20 percen keresztül nyomás alatt hagyják az autóklímát és ha nem ereszt, akkor minden rendben, nincs szükség az autóklíma töltésre Győr városában.

Komoly felkészültséggel rendelkező autóklíma szerviz

Az autóklíma töltés Győrben olyan szervizek révén történik, akik valóban értik a dolgukat. Amennyiben a tesztelés után minden készen áll a feltöltésre, akkor kezdetét veheti a folyamat, ami a régi közeg eltávolításával indul. A régi hűtőközeg lefejtését követően a klímatöltő regenerálja azt, ami főként azt jelenti, hogy eltávolítja belőle a szennyeződéseket.

A rendszerben viszont még maradhat nedvesség, ami szintén rontja a klíma teljesítményét, ezért azt mindenképp el kell távolítani vákumolás révén. Most már tiszta a rendszer és fel van készítve a feltöltésre. Csak még azt nem tudjuk pontosan, hogy mégis mennyi az annyi. Mert az autóklíma feltöltés grammra pontosan történik egy valamirevaló szerviz esetében, a gyári adatok alapján.

Minden jármű esetében megadja a gyártó, hogy mennyi hűtőközegre van szükség a klíma optimális működése érdekében. Az így feltöltött rendszer viszont elég hamar tönkremenne a lefejtés során eltávolított olaj nélkül. Egyértelmű, hogy bizony azt is pótolni kell azért, hogy a megfelelő kenéssel üzemelhessen tovább az autóklíma a feltöltést követően. Ha nincs kenés, akkor az alkatrészek túlhevülnek és búcsút mondhatunk a hűsítő klímának.

Mivel ezt követően semmi sem garantálja, hogy többé nem lesz semmi gond a klímával, ezért célszerű egy kevés UV színező festéket is betölteni a rendszerbe. Ezzel egyszerűen kimutatható az esetleges szivárgás pontos helye a későbbiekben.

Győr környékén az alábbi szervizek kínálnak szolgáltatást az autóklíma feltöltés terén:

  • HŰTŐ-MŰTŐ – http://huto-muto.atw.hu/
  • Németh Autószervíz – https://autoklimaszervizgyor.hu/
  • Autó-Thermin Kft. – http://autothermin.hu/
  • Kwik Fit – https://www.kwikfit.hu/szervizek/gyor-szent-imre-ut/7
  • Béli és Béli Kft. – https://beliesbelikftgyor.uzleti.hu/
  • Kanávor autószerviz – https://autoszerelogyor.hu/