Autóklíma töltés Pécs városában, nem csak főszezonban

Az autóklíma töltés Pécs városában sem számít elérhetetlennek. Szerencsére már nem számít egy bonyolult feladatnak, amennyiben szakszerű segítséget veszünk igénybe ezen a téren. Házilag még mindig nem ajánlott az autóklíma feltöltés, mivel ez egy elég összetett folyamat. Gondoskodni kell a feltöltés előtti előkészületekről és az utólagos ellenőrzésről is.

Autóklíma töltés Pécs – A kánikula sem jelenthet gondot

Az autónk alapvetőleg arra szolgál, hogy megkönnyítse, kényelmesebbé varázsolja a hétköznapjainkat. Egy felforrósodott, guruló konzervdobozról ugyanez már nem mondható el. Igen, nagyon kellemetlen, hogyha nem működik a klíma, arról nem is beszélve, hogy mennyire veszélyes, hiszen nem mindenki képes elviselni a rekkenő hőséget, különösen nem egy autóba zárva. Ezért kutyakötelességünk az autóklíma szerviz felkeresése évente legalább egyszer a saját és az utasaink érdekében egyaránt.

Néhány évtizeddel ezelőtt is melegek voltak a nyarak, de az utóbbi évek tapasztalatai alapján nyaranta hazánkban sem ritka az extrém forróság. Az autóklíma töltés Pécs városában minden további nélkül megvalósítható, hiszen az interneten rengeteg szolgáltató hirdeti magát. Az viszont a mi felelősségünk, hogy ezek közül kiszűrjük az igazán jó szakértelemmel rendelkező csapatot. Az autóklíma szerviz sajnos sokak szerint egy megkerülhető dolog. Csak akkor döbbennek rá, hogy mennyire jó lett volna elvégezni az autóklíma töltést Pécsen, amikor már tombol az afrikai meleg.

Autóklíma feltöltés gyorsan és egyszerűen

 

Szakszerű keretek között egyébként ez egy néhány perc alatt elvégezhető feladat, amibe beletartozik természetesen a rendszer ellenőrzése is. Amennyiben minden optimálisan működik, abban az esetben elkönyvelhető sikeresnek az autóklíma töltés Pécsen. Az autóklíma működési elve alapvetőleg elég egyszerű. Két fő részből tevődik össze, amiben a hűtőközeg, klímagáz kering. A keringtetett hűtőközeg pedig az egyik részen felveszi a hőt, másik részen meg leadja azt.

Miként zajlik az autóklíma töltés Pécsen?

Elsőkörben a hűtőközeg töltési mennyiségét kell meghatározni. Minden jármű rendelkezik meghatározott gyári töltési mennyiséggel. Ennek az adatnak a meghatározásával kezdődik a szakszerű autóklíma töltés Pécsen. Persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy a még meglévő hűtőközegre rátöltenek annyit, amennyi hiányzik. Tehát, ha ilyennel találkozunk, akkor inkább vigyük máshoz az autót.

A második lépés a klímarendszer ellenőrzése, ami fényt derít az alkatrészek esetleges hibáira. Sérült rendszerbe gázt tölteni elég értelmetlen lenne. A nyomásellenőrzés szintén egy azon lépések közül, amik megelőzi, magát a feltöltést. Elvégre minden gyártó előírja, hogy az adott rendszer milyen nyomáson működik optimálisan. Az autóklíma feltöltést az előzőleg megmaradt hűtőközeg eltávolítása előzi meg. Majd ezt követően is sor kerülhet a nyomáspróbára, amivel kizárható az esetleges szivárgás.

Ha szivárog, akkor nem érdemes feltölteni, de ha minden rendben, akkor a vákuumolással folytatódhat a metódus, amivel eltávolítható a rendszerben maradt nedvesség. A tömítések optimális kenése érdekében visszakerül a rendszerbe a klímaolaj, ami használaton kívül sem engedi kiszáradni az egységeket. Utolsó előtti lépésként megtörténik a feltöltés egy speciális berendezés segítségével, amit az ellenőrzés követ. Az ország minden részén számíthatunk az autóklímánk szakszerű feltöltésére.

Pécsen például a következő szolgáltatók közül válogathatunk: