Miért fontos a klíma nyomáspróba szakszerű elvégzése?

Elég nagy probléma, hogyha a feltöltés megtörténik, a klíma nyomáspróba viszont elmarad. Talán kevesen tudják, viszont az EU-előírások tiltják a hűtőközeg cseréjét az olyan klímarendszerekben, amelyek szivárognak. Honnan lehet tudni, hogy szivárog? Az már éppen elég gyanúra adhat okot, hogyha évente fel kell tölteni a klímarendszert.

Egy színvonalas autóklíma szerviz elvégzi a nyomáspróbát

Ami egyáltalán nem egy bonyolult feladat és nem is vesz sok időt igénybe. Sőt, ez a klímagáz töltés folyamatának az egyik legfontosabb lépése. Mert bármikor szembesülhetünk azzal, hogy bizony ahogy melegszik az idő, az autónk klímája már nem úgy működik ahogyan azt elvárnánk. Abban az esetben nem marad más hátra, mint az autóklíma töltés. Természetesen ez szinte bárhol az országban kivitelezhető. Viszont nem árt kissé alaposabban utánanézni, hogy hová gurulunk be az autónkkal.

Igen, olyan is van, hogy csak halogatjuk a dolgot, mert ez csak pénzkidobás, meg egyébként sem érünk rá a rengeteg teendőnk mellett. A modern technológiának köszönhetően a klíma nyomáspróba és az autóklíma töltés manapság már rutin feladatnak számít olyannyira, hogy ennek a mobilis formája is igénybevehető. Ez azt jelenti, hogy a szakember a megadott helyszínre érkezve elvégzi az autóklíma feltöltését. Akár az idő alatt, amíg mi a munkahelyünkön dolgozunk. Időt és energiát spórolhatunk, hogyha tájékozottak vagyunk ezen a téren.

Mi a célja a klíma nyomáspróbának?

 

Fontos hozzátenni azt is, hogy természetesen a nyomáspróba szakszerű kivitelezése a cél, nem pedig a házilagos megoldások. Azt is érdemes megemlíteni, hogy sok önjelölt szakember úgy próbálja kijátszani a szakember munkadíját, hogy rendel az internetről egy autóklíma feltöltő szettet, ami egyáltalán nem egy bonyolult dolog. De maga a klíma feltöltésénél már számos dologra oda kell figyelni. Elsősorban a gyártó által megadott adatokra, amit nem mindig lehet olyan könnyen megtalálni. Mennyi hűtőközeg szükséges és mégis mekkora nyomásnak kell uralkodnia a rendszerben az optimális működés érdekében? Na és persze ott van még a klíma nyomáspróba, meg a fertőtlenítés, amit egy szakember a megfelelő eszközök segítségével maradéktalanul képes elvégezni.

A klíma nyomáspróba során elég alapos képet kaphatunk a klímarendszer állapotáról. A legapróbb szivárgás is észrevehető, ezt követően pedig kiküszöbölhető. Az alkatrészek állapota is befolyásoló tényezőnek számét a funkcionalitást illetően. Az autóklíma nyomáspróba során egy elektronikus szivárgáskereső berendezés segítségével pontosan meg lehet állapítani a probléma helyét. Talán említésre sem méltó az a tény, hogy ilyen bizony nem található meg otthon minden garázsban. A műszer annyira érzékeny, hogy képes kimutatni az 5 gr/évnél kisebb szivárgást is. Ez azt jelenti, hogy egy profi autóklíma szerviznek a magyar jogszabályok szerint rendelkeznie kell egy ilyen pontossággal rendelkező, elektronikus szivárgáskereső műszerrel.

Miért zavar mást, hogyha szivárog a klímagáz?

Elvégre ez egyéni probléma gondolhatnánk. Ha nem megy a légkondi, akkor majd én fogok belesülni az ülésbe, nem pedig más. Igen ám, viszont a környezetbe kiszabaduló hűtőközeg leggyakrabban alkalmazott változata jelentősen hozzájárul az ózonréteg károsodásához. Tehát, ha szivárog a rendszer, az nem csak nekünk kellemetlen, hanem közvetett módon a világ teljes népességére hatással van. Bár ez csak egy cseppnek tűnhet a tengerben.

Talán az egy sokkal meggyőzőbb érvnek számít, hogyha kiszámítjuk évente mennyit költünk egy szivárgó klíma rendszeres töltögetésére. A régi rendszerek feltöltése olyan 15 – 16.000 Ft-ból megúszható. De minél modernebb az autó, annál drágább a feltöltés. Tehát ebből következik, hogy a klíma nyomáspróba egyáltalán nem nevezhető felesleges dolognak.

Miként történik a klíma nyomáspróba?

Általában nitrogénnel töltik fel a rendszert, aminek hallható a távozása szivárgás esetén. A másik jótékony hatása ennek a gáznak a jó nedvességfelvevő képessége. A száraz rendszer nem kedvez a baktériumoknak. A szivárgás helyének a megtalálása több módon is lehetséges. A szakember hagyatkozhat a fülére, de ez nem minden esetben válik be.

Ilyenkor előkerül a buborékképző folyadék, ami egyértelműen kimutatja, hogyha szivárog valamelyik vezeték vagy csatlakozási pont. Az elpárologtatónál pl. még ez sem segít, de az új formálógázos szivárgáskeresési technológia segítségével nem marad rejtve semmilyen probléma. A formálógáznak (95% nitrogén, 5% hidrogén) nincs környezetkárosító hatása ezért az klíma nyomáspróba után egyszerűen kiereszthető a rendszerből.

Az UV adalékos módszer is elég elterjedtnek számít. Ezt általában a kismértékű szivárgások esetén szokták alkalmazni az klíma nyomáspróba alkalmával. Ilyenkor UV-adalékot visznek be a rendszerbe, amely láthatóvá válik UV-fény használata során. Így szemmel láthatóvá válik a szivárgás pontos helye. A hátránya viszont az, hogy a hőcserélőknél fellépő szivárgás kimutatása többnyire nem lehetséges ezzel a módszerrel. A klíma nyomáspróba a szervizszelepeken keresztül történik, amik szintén szivároghatnak, ezért azokat is célszerű ellenőrizni pár csepp klímaolaj betöltésével.