Veszélyes és sok kárt okozhat az autóklíma töltés házilag!

Az autóklíma töltés házilag úgy hangzik, mintha egy rendkívül költséghatékony megoldás lenne. Elvégre, amit magunk végzünk el, azért nem kell külön munkadíjat fizetni. Ki ne lenne képes feltölteni hűtőgázzal az autó klímaberendezését. Elvégre nem lehet nagy ördöngösség! Vagy mégis?

Az autóklíma töltés házilag teljes kudarchoz vezethet

Vegyünk most egy alaphelyzetet és ne gondoljunk bele abba, hogy ráadásként az autóklíma utólag lett beszerelve az autóba. Tehát adott egy gépjármű, amibe bele lehet sülni a nyári kánikulában, mert nem fújja a kellemes, hűs fuvallatot a klíma. Ha semmilyen gyanús, kotyogó hang nem utal arra, hogy meghibásodott volna az autóklíma, akkor laikusként azonnal arra gondolunk, hogy biztosan kiszökött a gáz a rendszerből.

Sebaj, mi majd ezermesterként ezzel is könnyedén megbirkózunk. Csak kinyitjuk a szelepet, befecskendezzük a gázt és ismét pingvinek társaságában élvezhetjük az utazást, miközben kint szavannai meleg tombol.
Az önbizalmunkat, vagy inkább a vakmerőségünket tovább növelhetik a különféle univerzális autóklíma töltő kittek. Az ezeket forgalmazó cégek állítják, hogy ezekkel a termékekkel minden további nélkül megoldható az autóklíma töltés házilag. Lehet, hogy 100-ból 1 embernek sikerül, de ez az arány nem túl meggyőző ahhoz, hogy még jobban tönkre tegyük az autónkat.

A klíma nyomáspróba sem maradhat el a feltöltés előtt

 

Mert ez az, amivel minden valamirevaló autóklíma szerviz kezdi a munkát. Hiába az autóklíma töltés házilag, hogyha a rendszer szivárog. A klíma nyomáspróba pedig azonnal fényt derít az ilyen jellegű meghibásodásra. Aki egy kicsit is jártas az autóklíma működése terén, azt tisztában van azzal, hogy milyen sok alkatrészből épül fel a rendszer. Minél több az alkatrész, annál nagyobb az esélye annak, hogy bizony itt nem csak a gázzal lehet probléma.

Tehát az autóklíma töltés házilag csak ronthat a helyzeten, hiszen feleslegesen erőltetünk egy üzemképtelen rendszert. Az ilyen jellegű kontárkodás pedig soha nem vezet jóra. Ezt pedig pontosan tudja mindenki, aki tudja, hogy miként zajlik a szakszerű autóklíma feltöltés. Amit megspórolnánk a szolgáltatás munkadíján, azt lehet, hogy egy alkatrészcserére kell majd költenünk, amire eredetileg nem lett volna szükség, hogyha azonnal szakszervizhez fordulunk a problémánkkal.

A klíma nyomáspróbát nem biciklipumpával végzik

Szóval, ha nincs otthon egy ennek megfelelő kompresszorunk és egy kis nitrogénünk, akkor inkább engedjük el az autóklíma töltés házilag kivitelezett menetét. Nem beszélve arról, hogy számos szervizben a gombátlanítás és az ózonos fertőtlenítés beletartozik az autóklíma feltöltés árába. Tehát, egyet fizetünk, hármat kapunk.

Mennyi időbe telik az autóklíma töltés házilag?

Telhet nagyon sok időbe, ami akkor a legbosszantóbb, hogyha végül nem jön össze a várt végeredmény. Lehet, hogy hamar végzünk, viszont a felületes kivitelezésből fakadóan szintén nem számíthatunk a klíma optimális működésére. Egy profi szerviznél nagyjából 1-2 óra elteltével már vihetjük is az autónkat. A klíma pedig úgy fogja borzolni a frizuránkat, mint a passzátszél.

Lehet, hogy a pénztárcánk néhány 1000 forinttal könnyebb lett, de mégis csak egy megbízható szolgáltatást kaptunk cserébe, aminek az igénybevételére valószínűleg még hosszú időn keresztül nem lesz ismét szükség. Ha összeszámoljuk, az eszközköltségeket, az időt és az energiát, amit az autóklíma töltés házilag történő kivitelezésére szánunk, nagyjából ugyanott vagyunk az egésszel, mintha elvittük volna egy profi szervizbe.

Sőt, a költségek még magasabbra rúghatnak a szakszerűtlen kivitelezést illetően. Ez még nem azt jelenti, hogy nem érdemes megpróbálni! Az autóklíma töltés házilag a megfelelő eszközök és szakértelem birtokában minden további nélkül kivitelezhető. Aki kívül-belül ismeri az autóját és jártas ezen a téren, annak miért ne sikerülne? Viszont, ha még nem nyitottuk fel a motorháztetőt, mióta megvettük az autót, akkor kezdjük inkább a gumiabroncsok nyomásbeállításával és ne az autóklíma feltöltésével házilag.