Autóklíma töltés Szeged városában évszaktól függetlenül

Az autóklíma töltés Szeged területén egy egyszerűen igénybe vehető szolgáltatás. Mivel a klíma megfelelő működése nagyban hozzájárul a színvonalas vezetési élmény megteremtéséhez, ezért lényeges, hogy évente egyszer ellenőrizzük a rendszer működését.

Autóklíma töltés Szeged és környékén, szakszerű keretek között

Az autóklíma feltöltés tulajdonképpen a rendszer időszakos karbantartását jelenti. Sokan elhanyagolják ezt a dolgot és csak akkor gondolkodnak el az autóklíma szerviz felkeresésén, amikor már bekövetkezett a baj. Pedig az autóklíma töltés Szeged városában számos helyen megvalósítható. Akadnak intő jelek, melyek alapján egyértelműen arra következtethetünk, hogy bizony nincs minden rendben a klímával. Igen, léteznek házilagos megoldásokról szóló leírások, oktató videók, de ezek csak részben számítanak hatásosnak. Nagy az esélye annak, hogy elsiklunk egy esetleges probléma felett, aminek a feltárásához pl. nyomáspróbára lenne szükség.

A klíma feltöltése még önmagában nem mindig elég. Egy teljesen feltöltött rendszer esetében is előfordulhat, hogy nem fújja a hideget. Ez különösen kellemetlen egy forró nyári napon, miközben a dugó kellős közepén vagyunk kénytelenek rostokolni hosszú perceken keresztül. De a nyaralásunk kezdetét is alaposan lerontja, hogyha út közben bekrepál az autóklíma. Lehúzott ablakkal megtenni többszáz km-t nem egy felemelő élmény. Arról nem is beszélve, hogy nem egészséges és akár veszélyes is lehet azokra nézve, akik nem bírják a meleget.

Autóklíma feltöltés vagy utántöltés?

 

Természetes folyamatnak tekinthető, hogy egy bizonyos idő elteltével, ami nagyjából egy év, a hűtőközeg mennyisége lecsökken 10%-al. Ez annyit jelent, hogy ideális esetben egy kifogástalanul működő rendszernél 8-10 évente válik esedékessé a töltés vagy a javítás. Az autóklíma feltöltése viszont nem keverendő az utántöltéssel. Az autóklíma töltés Szeged esetében is a karbantartási folyamat részének tekinthető, míg az utántöltés a hűtőközeg, a klímagáz mennyiségének a korrigálására szolgál. Ebből következtethetünk arra, hogy a szakszerű autóklíma töltés Szegeden nem csupán, a feltöltést foglalja magába.

Mit foglal magába egy autóklíma szerviz szolgáltatása?

Sokkal összetettebb folyamatnak tekinthető, mintha otthoni környezetben próbálnánk meg az autó klímáját helyrepofozni. Első körben nyomáspróbára van szükség, ami általában 18-20 bar nyomással történik. A szivárgás jelző spray-el megfújkált csatlakozásoknál kimutatható, hogy szivárog-e a rendszerből a hűtőközeg. Hogyha igen, akkor az autóklíma töltés még önmagában nem lesz elegendő, mivel el kell hárítani a szivárgás okát.

Ezt követően a nitrogén kiengedésével eltávolíthatóak a rendszerből az esetleges idegen gázok és a nedvesség. Ez után az autóklíma szervizben a megfelelő berendezés segítségével kezdetét veszi a vákuumolás, ami nagyjából 20 percet vesz igénybe. Az eljárás során figyelni kell, hogy a rendszer tartja-e a vákuumot. Hogyha minden rendben van, akkor kezdődhet a klíma olaj és a speciális festék betöltése. Ezek végig a rendszerben maradnak. A festék szerepe az, hogy megmutassa a későbbiekben az esetleges szivárgás helyét.

Végül jöhet a klíma feltöltése az ehhez szükséges folyékony gázzal. Az autóklíma feltöltés megtörtént, ezért már be lehet indítani az autót és a klímát. A befújt levegő hőmérsékletének és a nyomás ellenőrzését követően az autóklíma feltöltés befejezettnek tekinthető. A megfelelő körülmények között és a kellő szaktudás birtokában az autóklíma töltés Szeged városában is rövid idő leforgása alatt kivitelezhető.

Az autóklíma töltés Szegeden több helyen is elérhető:

  • Rácz Autó – https://www.raczauto.hu/
  • Kovács Autószerviz – https://ka-autoszerviz.hu/autoklima-javitas/
  • Ózon Szeged – https://ozonszeged.hu/
  • Kwik Fit – https://www.kwikfit.hu/klima
  • Marso – https://www.marso.hu/autoszerviz-szolgaltatasok/klima-tisztitas-es-klima-toltes
  • Fa+Autoklinika – https://www.fautoklinika.hu/
  • Császár – https://csaszarszerviz.hu/szolgaltatasok/klima-javitas/
  • Ági Autószerviz – https://www.agiautoszerviz.hu/klimajavitas.html
  • Kovács Autószerviz – https://ka-autoszerviz.hu/autoklima-javitas/